Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Υπάρχει ιδανικό διάστημα ανάμεσα σε 2 εγκυμοσύνες;

30/10/2018 1:51:07 μμ
Ναι, σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από 12 έως 18 μήνες είναι το ασφαλέστερο χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί από τη γέννα ενός παιδιού και την επόμενη εγκυμοσύνη της γυναίκας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική μελέτη.

Όταν μια γυναίκα ξαναμένει έγκυος σε λιγότερο από 12 μήνες μετά τον προηγούμενο τοκετό της, τότε αυξάνονται οι κίνδυνοι.


Σημειώνεται όμως ότι οι κίνδυνοι για την έγκυο μητέρα είναι αυξημένοι μόνο όταν αυτή είναι άνω των 35 ετών, όμως ο κίνδυνος για το μωρό λόγω πρόωρου τοκετού είναι αυξημένος για όλες τις γυναίκες, ιδίως όμως για όσες μένουν γρήγορα ξανά έγκυες στην ηλικία των 20-34 ετών.


Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ ανέλυσαν στοιχεία για 148.544 τοκετούς.


Ο κίνδυνος θνησιμότητας ή σοβαρού προβλήματος στη γυναίκα άνω των 35 ετών ήταν 1,2% στις περιπτώσεις που η σύλληψη του επόμενου παιδιού της είχε γίνει μόλις 6 μήνες μετά τη γέννηση του προηγούμενου. Αν όμως η επόμενη εγκυμοσύνη είχε συμβεί 18 μήνες μετά τον προηγούμενο τοκετό, τότε ο κίνδυνος για την έγκυο ήταν μόνο 0,5%.


Η πιθανότητα πρόωρου τοκετού για αυτή την ηλικιακή ομάδα ήταν 6% αν είχαν μεσολαβήσει 6 μήνες και 3,5% αν είχαν περάσει 18 μήνες ανάμεσα στις δύο εγκυμοσύνες.


Μεταξύ των νεότερων γυναικών κάτω των 35 ετών, υπήρχε κίνδυνος 8,5% για πρόωρο τοκετό (πριν από την 37η εβδομάδα της κύησης), αν είχαν μεσολαβήσει μόνο 6 μήνες ανάμεσα στις δύο εγκυμοσύνες, ενώ ο κίνδυνος ήταν μειωμένος στο 3,5%, αν είχε περάσει επαρκές διάστημα 18 μηνών.


Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "JAMA Internal Medicine".

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και προβάλλει ότι έχει τις καλύτερες τιμές στη χώρα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους