Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η εταιρεία

τελευταία νέα

ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΦΑΣΥΝ: 40 χρόνια δημιουργίας και πρωτοπορίας
1η Αυγούστου 1980 - 1η Αυγούστου 2020


Ο «Φαρμακευτικός Κόσμος» πρωτοεμφανίστηκε τον Απρίλιο του 1989 ως εκδοτική εταιρεία με την κυκλοφορία του ομώνυμου περιοδικού και τη φιλοδοξία να προσφέρει στον Έλληνα φαρμακοποιό επιστημονική και επαγγελματική ενημέρωση και κατάρτιση, αντάξια της υπεύθυνης θέσης του στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, προβάλλοντας και ενθαρρύνοντας, παράλληλα, την αξιόλογη επιχειρηματική, κοινωνική και πολιτιστική του δράση. 

Η αποδοχή αυτού του εγχειρήματος και η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας από τον κόσμο του φαρμάκου ήρθε γρήγορα και επισφραγίσθηκε με την ανάδειξη του «Φαρμακευτικού Κόσμου» ως του πρώτου σε αναγνωσιμότητα φαρμακευτικού περιοδικού ανάμεσα στους 10 χιλιάδες Έλληνες φαρμακοποιούς. Σήμερα, το περιοδικό «Φαρμακευτικός Κόσμος», πιστό στις αρχές της έγκυρης και σοβαρής ενημέρωσης, της πλούσιας και ποικίλης θεματογραφίας και της διαρκούς αισθητικής αναζήτησης, εξακολουθεί να παραμένει πρώτο στην εκτίμηση του Έλληνα φαρμακοποιού.

Είναι το πρώτο σε συχνότητα έκδοσης (το μοναδικό διμηνιαίο), αναγνωσιμότητα και κυκλοφορία φαρμακευτικό περιοδικό. Σε έντυπη μορφή αποστέλλεται εντελώς δωρεάν σε όλα τα φαρμακεία, συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις του φαρμακευτικού χώρου ενώ από τα τελευταία χρόνια διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή (flipbook).

 

Από το 2000, ο «Φαρμακευτικός Κόσμος» αναπτύσσει την εκδοτική του δραστηριότητα με περιοδικά, ένθετα, οδηγούς και κάθε άλλη μορφή εντύπων υποστήριξης και προβολής ποικίλων δράσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της φαρμακευτικής αγοράς, ανταποκρινόμενος με ποιότητα, αμεσότητα και ευαισθησία στις ανάγκες των πελατών του. 


Από το 2001, η εταιρεία εκδίδει επιστημονικά βιβλία-εγχειρίδια και βοηθήματα για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του επιστήμονα –επαγγελματία της υγείας και τη διευκόλυνση της καθημερινής πρακτικής του στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Τα βιβλία των εκδόσεων «Φαρμακευτικός Κόσμος» διατίθενται και από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας f-eshop.

 

Από το 2002, ο «Φαρμακευτικός Κόσμος» ξεκινά να παρέχει στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ιατροφαρμακευτικό χώρο υπηρεσίες προώθησης και διαφήμισης. Σήμερα, με παρακαταθήκη το κύρος που απολαμβάνει στον κλάδο των φαρμακοποιών και έχοντας συνολική εικόνα για το φαρμακείο και τους πελάτες του, προωθεί και σε αυτόν τον τομέα πρωτοποριακές λύσεις, που δεν προσεγγίζουν την επικοινωνία και την προβολή μιας εταιρείας αποσπασματικά, αλλά συνθέτουν πλήρεις προτάσεις από διαδικτυακά εργαλεία σύγχρονου marketing έως καινοτόμες ιδέες για b2b και b2c ενέργειες. 

 

Το 2007, ο «Φαρμακευτικός Κόσμος» εισέρχεται στον κόσμο του διαδικτύου. Σήμερα, το ειδησεογραφικό site www.f-kosmos.gr αποτελεί, σε καθημερινή βάση, την πιο άμεση και έγκυρη πηγή πληροφόρησης σε θέματα φαρμάκου και υγείας. 

 

Στον καταναλωτή παρέχει πρόσβαση σε πλήθος αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με τις παθήσεις αλλά και συμβουλές για την κατάσταση της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας τους.

Στο φαρμακοποιό εξασφαλίζει πλήρη και άμεση ενημέρωση για τις επαγγελματικές εξελίξεις, την πολιτική φαρμάκου και την επιστημονική επικαιρότητα και ακόμα προτάσεις ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Για τα στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου, έναν από τους πιο δυναμικούς και ανταγωνιστικούς της ελληνικής οικονομίας, συνιστά ένα πολύτιμο εργαλείο για την άντληση επιχειρηματικών ειδήσεων αλλά και βήμα για την παρουσίαση και προβολή εταιρικών δράσεων.

 

Το 2010 είναι ο χρόνος για ένα ακόμα σημαντικό «ηλεκτρονικό» βήμα για τον «Φαρμακευτικό Κόσμο». Δημιουργεί την f-anazitisi, μια επαναστατική διαδικτυακή βάση δεδομένων,  η οποία προσφέρει στους –συνδρομητές της-επιστήμονες της υγείας, την κατάλληλη συμβουλή για την υποστήριξη του ασθενή, τη δυνατότητα της συνεχιζόμενης και δια βίου εκπαίδευσής τους και τη δυνατότητα συμπληρωματικών πωλήσεων (όσον αφορά τους φαρμακοποιούς).

 

Σήμερα, ο «Φαρμακευτικός Κόσμος» αναπτύσσει διαρκώς τη δράση του στα νέα πεδία των υπηρεσιών υγείας και της φαρμακευτικής αγοράς.

Υποστηρίζει την κάθε του ενέργεια σε αυτόν τον απαιτητικό, δύσκολο αλλά και πολλά υποσχόμενο τομέα του φαρμάκου και της υγείας, επενδύοντας στην τεχνολογική επάρκεια, το εξειδικευμένο προσωπικό και τη μακρόχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία του για το φαρμακείο, το φαρμακοποιό και τους πελάτες/ασθενείς του. 

Βασική προτεραιότητα και κεντρικός στόχος συνεχίζει να είναι η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που να χαρακτηρίζονται από αυτό που ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε το DNA του: η Πρωτοπορία.