Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το πρόγραμμα παχυσαρκίας

10/12/2025 4:00:07 μμ
Η προϋπόθεση για την αποζημίωση των φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα ΚΥΑ για το πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας που ενσωματώνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου.

 

Όπως έχει ανακοινωθεί, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα καρδιαγγειακού κινδύνου «Προλαμβάνω» και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια: Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) ≥ 40 ή 37-40, εφόσον συνοδεύεται από τουλάχιστον μία σχετιζόμενη συννοσηρότητα (διαβήτης τ. 2, προδιαβήτης, σύνδρομο υπνικής άπνοιας, στεφανιαία νόσος, υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, υποαερισμός, ΓΟΠ, στεατωτική ηπατική νόσος, χρόνια νεφρική νόσος, ακράτεια ούρων λόγω παχυσαρκίας, χρόνιες κινητικές διαταραχές και περιφερική αρτηριακή νόσος).

 

Κατά την ιατρική εξέταση, ο γιατρός καταχωρίζει στο ΣΗΣ αν ο ασθενής χρειάζεται ή όχι φαρμακευτική αγωγή και αν ναι, επιλέγει τη δραστική ουσία, ενώ παρέχει διατροφική συμβουλευτική. Η συνταγή έχει διάρκεια ισχύος 15 ημερών και μπορεί να εκτελεστεί σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο φαρμακείο. Μετά την εκτέλεση της συνταγής, το ΣΗΣ εκδίδει νέο παραπεμπτικό για επαναξιολόγηση εντός 45 ημερών. Όλες οι διαγνώσεις και οι ενέργειες καταχωρίζονται στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, ενώ η καταχώριση των διαγνώσεων αποτελεί προϋπόθεση για την αποζημίωση γιατρών και φαρμακείων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία ζητά να αλλάξει η συζήτηση για τη διαχείρισή της
Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων






Σχετικά άρθρα

ΙΦΕΤ: Διασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση των ασθενών στο αντιβιοτικό τριμεθοπρίμης/σουλφομεθοξαζόλης
Τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι φαρμακαποθήκες προμηθεύονται τις απαιτούμενες ποσότητες
Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε ο Νόμος περί Κρίσιμων Φαρμάκων
Στοχεύει στη μείωση των ελλείψεων
Γιατί καθυστερούν τα ΦΥΚ στα φαρμακεία;
Ρεπορτάζ του f.daily για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις
Αδ. Γεωργιάδης: Δύο μέτρα για τη φαρμακευτική δαπάνη και το clawback
Ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΠΕΦ