Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πιέσεις για άνοιγμα 6 «κλειστών» επαγγελμάτων

23/10/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Πιέσεις για άνοιγμα 6 «κλειστών» επαγγελμάτων

Η Κομισιόν ανοίγει πάλι των θέμα των «κλειστών» επαγγελμάτων στην Ελλάδα και πιέζει τη χώρα μας να προχωρήσει στην άρση των περιοριστικών κανονιστικών ρυθμίσεων.

Πρόκειται για την απελευθέρωση 6 επαγγελμάτων: δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και λογιστές. H αρμόδια επίτροπος κ. Κρόες εξέφρασε την επιθυμία της Κομισιόν να προχωρήσει η Ελλάδα στην τροποποίηση των εθνικών περιοριστικών κανονιστικών ρυθμίσεων στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών. Η επίτροπος αναφέρει ότι «τα κράτη-μέλη ενθαρρύνονται να προβαίνουν σε εμπεριστατωμένο έλεγχο των εθνικών επαγγελματικών κανόνων -που θεσπίζονται, τόσο εκ μέρους της Πολιτείας, όσο και από τους ίδιους τους επαγγελματικούς φορείς- με βάση ένα κριτήριο αναλογικότητας προκειμένου να καταργηθούν οι υπερβολικά περιοριστικές και παρωχημένες ρυθμίσεις, οι οποίες συρρικνώνουν χωρίς λόγο τον ανταγωνισμό».

H Ελλάδα αναφέρεται ότι έχει από τα υψηλότερα επίπεδα περιοριστικών κανονιστικών ρυθμίσεων στην ΕΕ. Η αρμόδια Επίτροπος παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να «θεσπίσει ένα πρόγραμμα εμπεριστατωμένου ελέγχου σε συνεργασία με την εθνική αρχή ανταγωνισμού, προκειμένου να εξετασθούν οι κανονιστικές ρυθμίσεις (τόσο σε κρατικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αυτορύθμισης) κάθε επαγγέλματος κατά τρόπο συστηματικό» και δηλώνει ότι «είναι έτοιμη να παράσχει, εάν χρειασθεί, σχετική συνδρομή».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Νέα σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης
ΠΦΣ: Νέες προδιαγραφές για τα λογισμικά φαρμακείων
Απαιτούνται για την επισύναψη της κάρτας ΕΚΑΑ
Την εξέλιξη του επαγγέλματος του φαρμακοποιού θα υποστηρίξει η FIP
Στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας
Η κατάλληλη διατροφή κατά τη διάρκεια αγωγής με στατίνες
Δώστε τη σωστή συμβουλή προς τον ασθενή με τη βοήθεια της f-anazitisi