Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Παράνομη λειτουργία φαρμακείων

19/10/2007
Σε νοσοκομεία της χώρας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Παράνομη λειτουργία φαρμακείων

Παράνομα λειτουργούν τουλάχιστον 10 νοσοκομειακά φαρμακεία σε όλη την χώρα, τα οποία εκτός τους εσωτερικούς ασθενείς εξυπηρετούν και τους ασθενείς που διαθέτουν βιβλιάρια απορίας, αλλά και ασφαλισμένους όλων των Ταμείων στους οποίους χορηγούνται νοσοκομειακά φάρμακα!

Τα φάρμακα στα νοσοκομεία αυτά διακινούνται ανεξέλεγκτα, ενώ δεν μπορούν να χορηγηθούν τα ναρκωτικά και να εκτελεστούν συνταγές. Τα νοσοκομειακά φαρμακεία διαχειρίζονται πολλά φάρμακα, αρκετά από τα οποία είναι υψηλού κόστους.

Έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων προς τον υπουργό Υγείας αποκαλύπτει την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η ΠΕΦΝΙ στην έγγραφο της υπογραμμίζει «την πλήρη έλλειψη φαρμακοποιών στα φαρμακευτικά τμήματα» των νοσοκομείων και αναφέρει: «Όπως είναι αυτονόητο, η απουσία φαρμακοποιού από τα νοσοκομεία δημιουργεί πλήθος λειτουργικών, διαχειριστικών, νομικών προβλημάτων, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η νοσοκομειακή φαρμακευτική περίθαλψη δεν παρέχεται σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες που επιβάλλει η επιστήμη και το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας και της Ε.Ε.».

Ήδη, χωρίς φαρμακοποιό λειτουργούν τα φαρμακεία των νοσοκομείων: Βέροιας, Καλαβρύτων, Σπάρτης, Αμαλιάδας, Πύργου, Αγ. Όλγα, Λοιμωδών Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Ρόδου, Διδυμοτείχου, ενώ σε δεκάδες άλλα μεγάλα νοσοκομεία-μεταξύ των οποίων το Γενικό Κρατικό Αθηνών, ο Ευαγγελισμός, το Ιπποκράτειο Αθηνών κ.ά.- κενές παραμένουν σχεδόν μία στις δύο οργανικές θέσεις φαρμακοποιών.

«Η έλλειψη φαρμακοποιού από τα νοσοκομεία είναι παράνομη και ενέχει κινδύνους και για τους νοσηλευόμενους ασθενείς αλλά και για τους εξωτερικούς ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στα νοσοκομειακά φαρμακεία και λαμβάνουν φάρμακα από άτομα τα οποία ούτε τις απαιτούμενες γνώσεις διαθέτουν, ούτε την αρμοδιότητα εκ του νόμου έχουν», Σύμφωνα με την ΠΕΦΝΙ.

Στο έγγραφο της καλεί το υπουργείο Υγείας να ενεργήσει άμεσα για την κάλυψη των κενών θέσεων.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Νέα σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης
ΠΦΣ: Νέες προδιαγραφές για τα λογισμικά φαρμακείων
Απαιτούνται για την επισύναψη της κάρτας ΕΚΑΑ
Την εξέλιξη του επαγγέλματος του φαρμακοποιού θα υποστηρίξει η FIP
Στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας
Η κατάλληλη διατροφή κατά τη διάρκεια αγωγής με στατίνες
Δώστε τη σωστή συμβουλή προς τον ασθενή με τη βοήθεια της f-anazitisi