![]() • Χρησιμοποιείται σε μαρμελάδες, λουκάνικα, χάμπουργκερ, αλλαντικά, αλκοολούχα ποτά και δημητριακά πρωινού με φρουτάκια • Ένοχη για καρκίνους, βλάβες στο DNA, αλλεργικές αντιδράσεις και υπερκινητικότητα στα παιδιά • Πλήρη άγνοια δηλώνουν οι ελληνικές αρχές |
Ένα ακόμη «Ε» μπήκε στη μαύρη λίστα, καθώς ενοχοποιείται για την πρόκληση καρκίνου, βλαβών στο DNA, αλλεργικών αντιδράσεων και άλλων παθήσεων. Πρόκειται για χρωστική που χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, αλλά μετά τα στοιχεία που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων η ΕΕ ετοιμάζεται να την απαγορεύσει. |
Διαβάστε επίσης
31/7/2025 4:51:11 μμBristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
31/7/2025 4:45:11 μμΣυνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς