![]() • Χρησιμοποιείται σε μαρμελάδες, λουκάνικα, χάμπουργκερ, αλλαντικά, αλκοολούχα ποτά και δημητριακά πρωινού με φρουτάκια • Ένοχη για καρκίνους, βλάβες στο DNA, αλλεργικές αντιδράσεις και υπερκινητικότητα στα παιδιά • Πλήρη άγνοια δηλώνουν οι ελληνικές αρχές |
Ένα ακόμη «Ε» μπήκε στη μαύρη λίστα, καθώς ενοχοποιείται για την πρόκληση καρκίνου, βλαβών στο DNA, αλλεργικών αντιδράσεων και άλλων παθήσεων. Πρόκειται για χρωστική που χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, αλλά μετά τα στοιχεία που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων η ΕΕ ετοιμάζεται να την απαγορεύσει. |
Διαβάστε επίσης
2/5/2025 4:04:29 μμPfizer: Τιμητική διάκριση στη στα Prix Galien Greece 2025
Για την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας
2/5/2025 4:02:34 μμΌμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Τιμητικό βραβείο για την κοινωνική του συμβολή
Στα Prix Galien Greece 2025