Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Μαγνησίας: "Οι φαρμακευτικές πολιτικές της κυβέρνησης δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στο χώρο της Υγείας"

20/2/2024 12:33:12 πμ
Το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεσή του στην απελευθέρωση των παράλληλων εξαγωγών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Μαγνησίας είναι αντίθετο στην απόφαση του υπ. Υγείας σχετικά με την απελευθέρωση των παράλληλων εξαγωγών στα φάρμακα σε μια περίοδο όπου οι ελλείψεις των φαρμάκων είναι πολλές.


«Αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο πρόβλημα αυτό, γιατί το έχουμε τονίσει κατΆ επανάληψη ότι τα φάρμακα, λόγω της χαμηλής τιμής τους, επανεξάγονται σε χώρες ανεπτυγμένες όπου η τιμή τους είναι υψηλότερη, με αποτέλεσμα τη δυσκολία εύρεσης αυτών στην ελληνική αγορά. Θυμίζουμε την περσινή περίοδο όπου το θέμα των ελλείψεων είχε γίνει το πρώτο θέμα στην ατζέντα των πρωτοβουλιών που έπρεπε να πάρει η Κυβέρνηση προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πάρθηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών. 


Η άρση των απαγορεύσεων των εξαγωγών των φαρμάκων επαναφέρει το πρόβλημα των ελλείψεων με μεγαλύτερη ένταση και απομακρύνει τη δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς που μεταξύ άλλων αφορούν και την εξεύρεση φτηνού και καλού ποιοτικά φαρμάκου». Ο Σύλλογος αναφέρει επίσης με αφορμή τις αλλαγές των τιμών σε 1700 κωδικούς φαρμάκων πως σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες έρχεται το Κράτος να επιβαρύνει την τσέπη του ασφαλισμένου με επιπλέον ποσοστό συμμετοχής, κάτι που βρίσκει εντελώς αντίθετους τους φαρμακοποιούς της Μαγνησίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Περισσότερες από τις μισές αφορούν ψηφιακά εργαλεία
Ερευνητές καλούν τις φαρμακευτικές σχολές να συνδράμουν






Σχετικά άρθρα

PGEU: Νέα ιστοσελίδα για τις φαρμακευτικές υπηρεσίες
Παρουσιάζονται σε διαδραστικό χάρτη της Ευρώπης
Απαγορεύονται τα βίντεο που διαφημίζουν φαρμακεία
Ανεξαρτήτου περιεχομένου σύμφωνα με απόφαση Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
FIP: Συστάσεις για τη διεύρυνση των εμβολιασμών στα φαρμακεία
Με εστίαση στα μη μεταδοτικά νοσήματα
Οι φαρμακοποιοί συνεργάζονται με τις Ενώσεις Ασθενών
Κοινές δράσεις με στόχο την προσήλωση στη φαρμακευτική αγωγή και τη ορθή χρήση φαρμάκων