Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Μαγνησίας: "Οι φαρμακευτικές πολιτικές της κυβέρνησης δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στο χώρο της Υγείας"

20/2/2024 12:33:12 πμ
Το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεσή του στην απελευθέρωση των παράλληλων εξαγωγών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Μαγνησίας είναι αντίθετο στην απόφαση του υπ. Υγείας σχετικά με την απελευθέρωση των παράλληλων εξαγωγών στα φάρμακα σε μια περίοδο όπου οι ελλείψεις των φαρμάκων είναι πολλές.


«Αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο πρόβλημα αυτό, γιατί το έχουμε τονίσει κατΆ επανάληψη ότι τα φάρμακα, λόγω της χαμηλής τιμής τους, επανεξάγονται σε χώρες ανεπτυγμένες όπου η τιμή τους είναι υψηλότερη, με αποτέλεσμα τη δυσκολία εύρεσης αυτών στην ελληνική αγορά. Θυμίζουμε την περσινή περίοδο όπου το θέμα των ελλείψεων είχε γίνει το πρώτο θέμα στην ατζέντα των πρωτοβουλιών που έπρεπε να πάρει η Κυβέρνηση προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πάρθηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών. 


Η άρση των απαγορεύσεων των εξαγωγών των φαρμάκων επαναφέρει το πρόβλημα των ελλείψεων με μεγαλύτερη ένταση και απομακρύνει τη δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς που μεταξύ άλλων αφορούν και την εξεύρεση φτηνού και καλού ποιοτικά φαρμάκου». Ο Σύλλογος αναφέρει επίσης με αφορμή τις αλλαγές των τιμών σε 1700 κωδικούς φαρμάκων πως σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες έρχεται το Κράτος να επιβαρύνει την τσέπη του ασφαλισμένου με επιπλέον ποσοστό συμμετοχής, κάτι που βρίσκει εντελώς αντίθετους τους φαρμακοποιούς της Μαγνησίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced
Πρόταση του ΠΦΣ που «πέρασε» από τους εμπλεκόμενους φορείς


Σχετικά άρθρα

Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
ΠΦΣ: Συγκεντρώνει στοιχεία για ανεξόφλητες υποβολές φαρμακοποιών
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Φ.Σ. Πειραιά: Προσφορά από την Epsilon Net για πρόγραμμα ψηφιακής κάρτας
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced