Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αχαΐας: κινητοποιήσεις από 1/1/2009 για το 3%

16/10/2008
«Η εφαρμογή της ρύθμισης θα σημάνει και την εξουθένωση της μικρομεσαίας επιχείρησης που είναι το φαρμακείο»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι αντιδράσεις των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας στην υποχρεωτική έκπτωση του 3% προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, μετά την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν στις 15/10 τα φαρμακεία της Αττικής, των νομών της Κρήτης και της Κέρκυρας, δήλωσε την πρόθεσή του για πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας από 1/1/2009, εάν έως τότε δεν έχει αποσυρθεί η επίμαχη σχετική ρύθμιση (άρθρο 35) από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αυτό αναφέρει άρθρο της εφημερίδας «Πελοπόννησος», παραθέτοντας δηλώσεις του γραμματέα του Συλλόγου, Ανδρέα Σοφιανόπουλου:

«Επί της ουσίας η υπόσχεση για επιστροφή, κάποια στιγμή, της έκπτωσης από τους φαρμακοβιομηχάνους χαρακτηρίζεται από αοριστία. Δεν προσδιορίζεται πουθενά με ποιο τρόπο και πότε θα γίνεται αυτή η επιστροφή.

Η λιανική τιμή του φαρμάκου είναι ένας από τους τρεις βασικότερους πυλώνες λειτουργίας του φαρμακείου, μαζί με το ιδιοκτησιακό και τα μέτρα αποστάσεων / πληθυσμιακά. Συνεπώς, επειδή έχουμε μια ακραία τοποθέτηση της κυβέρνησης σ’ ένα θεμελιακό μας ζήτημα, μοιραίο είναι να έχουμε και ακραία αντίδραση από μέρους μας».

Όπως, τέλος, χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος:

«Μέσα σ’ ένα διεθνές κλίμα ύφεσης, μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα των μικρών επιχειρήσεων και την οικονομική αιμορραγία των ασφαλιστικών μας ταμείων, η κυβέρνηση επιλέγει τους φαρμακοποιούς ως χρηματοδότες της δήθεν κοινωνικής πολιτικής, χαρίζοντας τεράστια ποσά στο φαρμακευτικό κεφάλαιο, αγνοώντας νόμους και υποσχέσεις. Η κινητοποιήσεις μας ενδεχομένως να προκαλέσουν ως ένα βαθμό ταλαιπωρία στους πολίτες, αλλά κάθε κινητοποίηση έχει τις συνέπειές της. Θα πρέπει και εμείς με κάποιον τρόπο να προστατέψουμε τα εργασιακά μας συμφέροντα. Η εφαρμογή της αποφάσεως του 3% θα σημάνει και την εξουθένωση της μικρομεσαίας επιχείρησης που είναι το φαρμακείο».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας