Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εγκρίθηκε το εμβόλιο της GSK έναντι του καρκίνου του τραχήλου

17/10/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η GlaxoSmithKline (GSK) ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, Cervarix, έλαβε άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ισχύει για τα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Cervarix ενδείκνυται για την πρόληψη προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο (υψηλού βαθμού τραχηλικές ενδοεπιθηλιακές νεοπλασίες - CIN 2 και 3) και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που σχετίζεται αιτιολογικά με τους τύπους 16 και 18 του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), χάρη στο πρωτοποριακό ανοσοενισχυτικό σύστημα ΑS04. Η ένδειξη βασίζεται σε στοιχεία που προέρχονται από κορίτσια και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 10 και 25 ετών.

«Η απόφαση έγκρισης του Cervarix στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τις γυναίκες στην Ευρώπη. Οι επαγγελματίες υγείας ανά την Ευρώπη θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους αυτό το σημαντικό εμβόλιο, που θα βοηθήσει στην προστασία των γυναικών από τον δεύτερο συχνότερο καρκίνο σε γυναίκες, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας», δήλωσε ο JΡ Garnier, διευθύνων σύμβουλος της GSK.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

ΓιΆ αυτό η βιομηχανία ζητά 4 δισ. ευρώ για την παραγωγή γενοσήμων
Για τη βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων και της ασφάλειας των ασθενών






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Ζητά τη θεσμική κατοχύρωση των νοσοκομειακών φαρμακοποιών στις κλινικές μελέτες
Για τη βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων και της ασφάλειας των ασθενών
Προς την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης οδεύουν οι υπάλληλοι φαρμακοποιοί
Η ΠΕΦ προχωρά σε δύο συνεργασίες για να θωρακίσει τα δικαιώματά τους
Τα φαρμακεία πρέπει να ανήκουν στους φαρμακοποιούς
Γράφει ο Κώστας Κωνσταντινίδης, φαρμακοποιός, γραμματέας Φ.Σ. Πειραιά