Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»

27/11/2023 4:29:38 πμ
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει την παραχώρηση πέντε (5) υποτροφιών ύψους 15% στα ετήσια δίδακτρα σε φοιτητές και φοιτήτριες που θα υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νομική για το Εαρινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο (Φεβρουάριος) 2024. Τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις, είναι ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά.

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης:

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για παραχώρηση υποτροφίας στο Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (συμπληρωματικά με την καταχώρηση αίτησης εισδοχής για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νομική) μαζί με αντίστοιχα υποστηρικτικά έγγραφα/δικαιολογητικά (ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά).

Όροι και Προϋποθέσεις:

  • Οι υποτροφίες παραχωρούνται νοουμένου ότι οι φοιτητές είναι πλήρους φοίτησης (30 ECTS ανά εξάμηνο)
  • Οι υποτροφίες θα ανανεώνονται ετησίως με κριτήριο την ακαδημαϊκή επίδοση του υποτρόφου (ελάχιστος γενικός βαθμός έτους GPA 3.0/4.0)
  • Σε περίπτωση εξασφάλισης δυο (2) η περισσότερων υποτροφιών ισχύει η υποτροφία με το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης των διδάκτρων
  • Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2024.
  • Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων
  • Οι υπότροφοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2024.

 

Για υποβολή αίτησης για υποτροφία και για περαιτέρω διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με την κ. Νάταλυ Ντεμιρτζιάν, Ανώτερη Σύμβουλο Εισδοχής Φοιτητών, στο +357 22841712 ή ηλεκτρονικά στο demirdjian.n@unic.ac.cy

Σχετικά με τον Νικόλαο Σαρίπολο
Ο Νικόλαος Σαρίπολος γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου το 1817. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1845 κατόπιν προσκλήσεως του τότε πρωθυπουργού Κωλέττη και διετέλεσε από το 1846 έως το 1852 καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και του Δικαίου των Εθνών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια, και επί μία δεκαετία, άσκησε τη δικηγορία, γεγονός που τον κατέστησε έναν ευπορότατο ελεύθερο επαγγελματία, ενώ από το 1854 έως το 1860 υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών. Μετά την έξωση του Όθωνα, το 1862, ο Σαρίπολος ανέλαβε και πάλι τα καθηγητικά του καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ εξελέγη πληρεξούσιος της «ΒΆ εν Αθήναις Εθνικής των Ελλήνων Συνελεύσεως» και διαδραμάτισε ως εισηγητής πρωταγωνιστικό ρόλο στο μείζονος σημασίας ζήτημα της σύνταξης του τελικού σχεδίου του Συντάγματος του 1864, δηλαδή στη διαμόρφωση του νέου καταστατικού χάρτη της χώρας (Βαγγέλης Στεργιόπουλος, 2021).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ομοσπονδία θα προσφέρει έως 3 υποτροφίες
Περιστατικά έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη






Σχετικά άρθρα

«Μαζί μια αγκαλιά» 2026
Η Λάρισα γίνεται σημείο αναφοράς για την πρόληψη, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό
Swimmer's Parents: Μια νέα πρωτοβουλία στήριξης για γονείς παιδιών στον αθλητισμό
Μάθετε πώς να ενθαρρύνετε την αθλητική πορεία των παιδιών σας
Ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους του Forbes o εκτελεστικός πρόεδρος της  Walmart Boots Alliance
O Stefano Pessina αξίζει μερικά δισ. λιγότερα από τον κολοσσό ολόκληρο
2ο Συνέδριο Infokids για την υγεία και την ευεξία της οικογένειας
Το Σάββατο 14 Μαρτίου, 10:00-16:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών