Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπ. Υγείας: Από τα σούπερ μάρκετ τα self tests σε Αχαΐα και Αττική

19/6/2021 3:08:03 μμ
Όσοι φαρμακοποιοί όμως θέλουν, μπορούν να τα διαθέτουν, σύμφωνα με τον Β. Κοντοζαμάνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αποφασισμένη να μην αφήσει κανέναν δικαιούχο self test ακάλυπτο δηλώνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο αν. υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση συντακτών του υπουργείου Υγείας. Ανακοίνωσε λοιπόν επισήμως ότι η διάθεση των δωρεάν self tests στην Αχαΐα και στην Αττική θα γίνει από τα σούπερ μάρκετ, εφόσον οι τοπικοί Σύλλογοι επιμένουν στην απόφασή τους να μη συμμετέχουν στη διαδικασία.

«Υπάρχει ήδη συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ προς την κατεύθυνση αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Μάλιστα διευκρίνισε ότι όσοι φαρμακοποιοί επιθυμούν να διαθέτουν τα τεστ, παρά τις αποφάσεις των οικείων φαρμακευτικών συλλόγων, θα μπορούν να το κάνουν, καθώς η εφοδιαστική αλυσίδα μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά και να προμηθεύει όλα τα κανάλια διανομής.

Επιπλέον ο Β. Κοντοζαμάνης, μιλώντας για τους δύο Συλλόγους της Αττικής και της Αχαΐας, είπε πως προβάλλουν «ανόητες δικαιολογίες» και «ανυπόστατα επιστημονικά δεδομένα που πλήττουν την αξιοπιστία των τεστ». Σημείωσε ότι «τα self tests πληρούν αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές και μελέτες έχουν καταδείξει την αξιοπιστία τους». Κατέληξε δε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι η στοιχειώδης ευθύνη θα υπερισχύσει των όποιων συνδικαλιστικών πρακτικών».

Σημειώνεται ότι ο ΠΦΣ έχει δηλώσει ότι η συνέχιση της διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία θα τεθεί σε Δ.Σ. του Συλλόγου. Προφανώς όμως θεωρείται δεδομένο ότι η απάντηση θα είναι θετική.

Κ. Λουράντος: «Θα πάμε σε Γενική Συνέλευση»

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής ετοιμάζεται για Γενική Συνέλευση προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση για τη συμμετοχή του Συλλόγου στη διάθεση των κρατικών τεστ. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, «δεν αρκεί η συνεδρίαση του Δ.Σ., θα πάμε στη βάση», ενώ σχολιάζοντας την αρνητική στάση του Συλλόγου στο εγχείρημα είπε: «Οι πολιτικοί θυμούνται ένα πράγμα που δεν τους κάναμε το χατίρι και ξεχνούν τα χίλια που κάνουμε για αυτούς και για τον ελληνικό λαό».

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι τα φαρμακεία στην Αττική «έχουν γονατίσει» με τα self tests και το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς δέχονται συνεχώς πελάτες που επιθυμούν να αλλάξουν τα ραντεβού εμβολιασμού τους ή να λάβουν τα τεστ. Όπως περιγράφει, πρόκειται για εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες που δεν μπορούν να συνυπάρχουν με τη δουλειά του φαρμακείου: «Πρέπει να κάνουμε την ίδια διαδικασία τρεις φορές για να πάρουν τα τρία self tests και έρχονται και πολλοί που θέλουν να αλλάξουν το ραντεβού που είχαν κλείσει για εμβόλιο και πρέπει να ψάχνουμε ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο που κάνει άλλο εμβόλιο».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο