Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Το μακιγιάζ που… κρύβει χρόνια

2/3/2017 1:02:52 μμ
Χωρίς να αδικεί το πρόσωπό σας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Ο σκοπός του μακιγιάζ είναι να δώσει μια ομοιόμορφη όψη, ώστε η επιδερμίδα να δείχνει πιο όμορφη και λαμπερή και χωρίς ατέλειες. Όμως πολλές γυναίκες, στην προσπάθειά τους να «κρύψουν» τις ρυτίδες, η αλήθεια είναι ότι το παρακάνουν.


Γι' αυτό και βάφονται περισσότερο, με αποτέλεσμα συχνά το πρόσωπό τους να μοιάζει με μάσκα. Η τελική εικόνα σίγουρα τις αδικεί αφού τις πιο πολλές φορές υπερτονίζουν τις πιθανές ρυτίδες και δεν τις κρύβουν.


Ας δούμε πώς θα πρέπει να γίνεται το μακιγιάζ σε όσες θέλουν να απαλύνουν τις ρυτίδες τους.

Ενυδατώστε το δέρμα σας

Είναι σημαντικό για να έχετε μια υγιή επιδερμίδα να την κρατάτε ενυδατωμένη. Εξάλλου, επιδερμίδα υγιής σημαίνει και όμορφη. Με άλλα λόγια, το υγιές δέρμα δεν δείχνει θαμπό και αφυδατωμένο, δύο καταστάσεις που το κάνουν να φαίνεται γερασμένο. Γι' αυτό και η ενυδάτωση θεωρείται η πραγματική βάση του μακιγιάζ.

Να επιλέγετε πάντα το φυσικό look

Το make-up προσφέρει στην επιδερμίδα ομοιόχρωμη όψη, αλλά αν οι ρυτίδες είναι έντονες, τις τονίζει περισσότερο. Προτιμήστε να είναι σε υγρή μορφή, ώστε η υφή του να είναι πιο ελαφριά και αέρινη. Αποφύγετε τις ροζ αποχρώσεις που κάνουν το δέρμα να φαίνεται γκρίζο και προτιμήστε τις μπεζ. Απλώνετε πάντα μικρή ποσότητα. Για πιο φυσικό look, το αναμειγνύετε με την ενυδατική σας κρέμα. Χρησιμοποιήστε concealer με μέτρο, για να καλύψετε μόνο τα «μαύρα» σημεία κάτω από τα μάτια και όχι όλη την περιοχή.

Πούδρα μόνο στα σημεία που υπάρχει γυαλάδα

Αποφύγετε την πολλή πούδρα, γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να μοιάζει ψεύτικο, τονίζοντας τις ρυτίδες. Φορέστε τη μόνο όπου υπάρχει γυαλάδα, όπως στο κέντρο του μετώπου, στη μύτη και στο πιγούνι.

Απαλά μολύβια ματιών

Αν χρησιμοποιείτε μολύβι στα μάτια, προτιμήστε, αντί για μαύρο που «σκληραίνει» τα χαρακτηριστικά, ένα μαλακό -khôl, όπως λέγεται- σε χρώμα καφέ. Το απλώνετε σύρριζα στις βλεφαρίδες και μετά με ένα πινελάκι σβήνετε τις «σκληρές» γραμμές. Μην κάνετε γραμμή στο κάτω μέρος του βλεφάρου, επειδή «κατεβάζει» το βλέμμα. Αποφύγετε, επίσης, τα πολύ έντονα ή σκούρα χρώματα, και προτιμήστε τις γήινες αποχρώσεις, τις μεταλλικές και ιριδίζουσες υφές.

Βάλτε ρουζ

Το ρουζ στα μάγουλα φωτίζει την επιδερμίδα, αλλά όταν το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, τονίζει τη χαλάρωσή του. Αντί, λοιπόν, για τα μάγουλα, απλώστε το στο πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών. Διαλέξτε ένα ουδέτερο ροζ χρώμα, που ταιριάζει στα περισσότερα δέρματα και αποφύγετε τις ιριδίζουσες υφές που δείχνουν τις ατέλειες.

Μη βάζετε ματ κραγιόν

Με την ηλικία, τα χείλη γίνονται πιο λεπτά και ξηρά, και ένα ματ κραγιόν θα υπερτονίσει το πρόβλημα. Προτιμήστε κρεμώδεις και πιο γυαλιστερές υφές σε ανοιχτές αποχρώσεις, επειδή κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής