Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

ΕΦΚΑ: Νέες εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών
Θεσπίζονται τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες για κάθε περίπτωση
ΦΣΑ: Πώς αίρονται οι παράλληλες εξαγωγές για φάρμακα που είναι ελλειπτικά;
Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή του ΕΟΦ για την πρόσφατη απόφασή του
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Πώς οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό στα φαρμακεία τους
Αποκλειστική συνέντευξη του καθηγητή Θεόδωρου Κωνσταντινίδη στη Βάσω Καλυβιώτη


Τι μαθαίνεις στο παιδί δίνοντάς του δώρα;

22/12/2017 2:29:31 μμ
Οι αξίες της αγάπης, της χαράς και της προσφοράς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αξία της αγάπης, της χαράς, της προσφοράς, της συνεργασίας, της αμοιβαιότητας, της δημιουργικότητας και της απλότητας είναι μερικές από τις αξίες που μπορούμε να περάσουμε στα παιδιά μας με αφορμή τα χριστουγεννιάτικα δώρα!


Για να περάσουν αυτές οι αξίες, φροντίζουμε να μην εστιάζουμε στο πόσο ακριβό ή μεγάλο είναι το δώρο που προσφέρουμε, αλλά στη χαρά και στην αγάπη που θα του δείξουμε δίνοντάς το.

Αν μάλιστα δείξουμε κι εμείς ενθουσιασμό, όταν λαμβάνουμε κάτι από το παιδί, του περνάμε το μήνυμα της σημασίας της προσφοράς και τη δύναμη που έχει το δώρο να μας κάνει χαρούμενους, είτε το προσφέρουμε είτε το λαμβάνουμε!


Το δώρο επίσης δίνει τη αφορμή να μάθουμε στο παιδί ότι δεν έχει σημασία το δώρο ως αντικείμενο, αλλά η πράξη «δωρίζω». Το παρακινούμε λοιπόν να προσφέρει ή να επιλέξει και το ίδιο δώρα για τους αγαπημένους του, μαθαίνοντας έτσι την αξία της ανταλλαγής και της αμοιβαιότητας. 


Μπορούμε επίσης να προτείνουμε στο παιδί να φτιάξει κάτι με τα χέρια του (μια ζωγραφιά, μια χειροτεχνία) για να δωρίσει σε συγγενείς ή φίλους του. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή του, ενώ περνάμε και το μήνυμα της σημασίας της απλότητας!


Η χριστουγεννιάτικη περίοδος αποτελεί επίσης και μία ευκαιρία να πλουτίσουμε την ψυχούλα του παιδιού, εκτός από τη συλλογή των παιχνιδιών του, ενθαρρύνοντάς το να σκεφτεί και να προσφέρει (ίσως κάποια από τα δικά του παιχνίδια) σε παιδιά που δεν έχουν τόσα πολλά, στα παιδιά εκείνα που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά… Καλλιεργούμε έτσι μέσα του το αίσθημα του αλτρουισμού.


Τέλος, σύμφωνα με τον Δρ. Λευτέρη Πετρόπουλο, ψυχολόγο στο Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του «Μαζί για το Παιδί», το δώρο για τα παιδιά αποτελεί δείγμα αγάπης αλλά και ανταπόδοσής της. Εάν το παιδί είναι δώρο ζωής για τους γονείς, το δώρο για το παιδί είναι ένα δείγμα της αγάπης των γονιών, της επιθυμίας τους να το ευχαριστήσουν και ένδειξη του προνομίου των γονιών να ικανοποιούν τις επιθυμίες του παιδιού. Το δώρο προέρχεται από ένα «πλεόνασμα» φροντίδας και αγάπης και αποτελεί ευκαιρία επανασύνδεσης των δεσμών!

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ
Για κάθε τύπο δέρματος και ηλικίες άνω των 30 ετών


Σχετικά άρθρα

Το φαρμακείο των φετινών διακοπών είναι διαφορετικό
Τι πρέπει να προτείνει ο φαρμακοποιός στους πελάτες του
Πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα από τα κουνούπια
Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διακοπές χωρίς γυναικολογικά απρόοπτα
Dr. Γρηγόριος Α. Καραμπάς MD, MSc, PhD, MIGS, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Βιοκλινικής
ΕΦΚΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα
Γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ