Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


TAKEDA: Έρχονται ελλείψεις σε σκεύασμα παραθορμόνης

4/5/2022 3:24:57 πμ
Από τα τέλη Ιουνίου και για τουλάχιστον 6 μήνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Takeda, σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και τον ΕΟΦ, ενημερώνει τους επαγγελματίες υγείας ότι δεν θα είναι σε θέση να διαθέτει το σκεύασμα παραθορμόνης στην περιεκτικότητα των 100 μικρογραμμαρίων από περίπου τα τέλη Ιουνίου 2022, λόγω θεμάτων με την παραγωγή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διάρκεια της έλλειψης είναι άγνωστη, αλλά αναμένεται να είναι για τουλάχιστον 6 μήνες.

Το φάρμακο χορηγείται ως επικουρική θεραπεία σε ενήλικες ασθενείς με χρόνιο υποπαραθυρεοειδισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία και οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν να μην ξεκινούν οι καινούριοι ασθενείς αγωγή με το φάρμακο σε οποιαδήποτε περιεκτικότητα, καθώς -όπως αναφέρουν- υπάρχει πιθανότητα η περιεκτικότητα των 75 μικρογραμμαρίων/δόση να επηρεαστεί με παρόμοιο τρόπο μέσα στο χρόνο.

Αναφορικά με όσους βρίσκονται ήδη υπό θεραπεία με 100 μικρογραμμάρια μία φορά την ημέρα, οι επαγγελματίες υγείας καλούνται να συνταγογραφήσουν ένα εναλλακτικό δοσολογικό σχήμα. Επιπλέον συνιστάται να παρακολουθούνται στενά τα επίπεδα ασβεστίου του ορού και να προσαρμόζονται προσεκτικά οι δόσεις της ενεργούς βιταμίνης D και των συμπληρωμάτων ασβεστίου στους ασθενείς που θίγονται από την έλλειψη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Για να κάνει προβλέψεις πολύ υψηλών ή πολύ χαμηλών επιπέδων σακχάρου






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών