Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Τα κατάλληλα αθλήματα για τα παιδιά με ΔΕΠΥ

30/4/2018 11:36:48 πμ
Και ποια είναι η καλύτερη διατροφή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) συνήθως έχουν άνω του μέσου όρου δείκτη νοημοσύνης, αλλά δυσκολεύονται να διαχειριστούν πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα.


Γι' αυτό το λόγο συνήθως δεν είναι εύκολο να συμμετέχουν σε μια μεγάλη αθλητική ομάδα, γιατί δίνονται πάρα πολλές εντολές και πάρα πολλά δεδομένα που πρέπει συγχρόνως να παρακολουθούν, όπως υποστήριξε η πρόεδρος του δικτύου I-Paidi, ψυχοπαιδαγωγός και συγγραφέας Μαριάννα Λαγουμίδη, σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο FM.


 

Ποια είναι λοιπόν τα κατάλληλα αθλήματα για τα παιδιά με ΔΕΠΥ;

Σύμφωνα με την ειδικό, «τα παιδιά αυτά, θα πρέπει να συμμετέχουν σε μικρότερα σχήματα και τα αθλήματα που κάνουν θα πρέπει να έχουν αυστηρούς κανόνες, γι' αυτό και οι πολεμικές τέχνες ενδείκνυνται για αυτές τις περιπτώσεις, όπως επίσης η κολύμβηση, η ιππασία και το τζόκινγκ».


Εστιάζοντας στην ιππασία, η κ. Λαγουμίδη ανέφερε ότι το παιδί αναλαμβάνει μια ευθύνη όταν φροντίζει το άλογό του και αυτό είναι σημαντικό για τη διαχείριση της συμπεριφοράς του, καθώς αποτελεί σημαντικό κίνητρο.


Μιλώντας για τη διατροφή, η ψυχοπαιδαγωγός είπε ότι η μεσογειακή διατροφή, τα ω3 λιπαρά οξέα από τα ψάρια, το κρέας και τα λαχανικά, θεωρούνται ιδανικές τροφές για τους νευρώνες του εγκεφάλου.


Εφιστά όμως την προσοχή των γονέων στη ζάχαρη, η οποία θα πρέπει να αποφεύγεται (πολύ περισσότερο από όσο πρέπει να την αποφεύγουμε όλοι), γιατί ενισχύει την κίνηση του εγκεφάλου και των νευρώνων και δημιουργεί περισσότερη παρορμητικότητα, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα.


Επίσης τα παιδιά με ΔΕΠΥ θα πρέπει να αποφεύγουν τα συντηρητικά «γιατί οποιαδήποτε χημική τροφή, δρα θετικά στην υπερκινητικότητα και τη διάσπαση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους