Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ρωσία: Μάσκες και υγειονομικό υλικό αποκλειστικά από τα φαρμακεία

8/4/2020 2:36:38 μμ
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Αυστρία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ρωσική κυβέρνηση εισήγαγε περιορισμούς στο εμπόριο λιανικής και χονδρικής πώλησης μασκών και άλλου υγειονομικού υλικού, παρέχοντας το δικαίωμα της πώλησης τους μόνο στα φαρμακεία και ορίζοντας όριο στην αύξηση της τιμής των εν λόγω προϊόντων. Στον κατάλογο των ειδών αυτών περιλαμβάνονται οι ιατρικές μάσκες, οι μάσκες με φίλτρα, τα γάντια ιατρικής χρήσεως, οι γάζες, οι στολές προστασίας ιατρικής χρήσεως και οι στολές προστασίας μιας χρήσεως.


Εντωμεταξύ στην Αυστρία ετοιμάζονται να άρουν μερικούς από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις ανοίγοντας τα καταστήματα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το σχέδιο προβλέπει ότι τα μικρά καταστήματα θα επιτραπεί να ανοίξουν στις 14 Απριλίου, όπως επίσης και τα πάρκα. Παράλληλα στη χώρα έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τις επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.


H γειτονική Τσεχία, πάντως, όπως μεταδίδει το BBC, έχει πάει ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας όταν βγαίνεις από το σπίτι.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Aπό το νέο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας
Κορυφαίοι επιστήμονες προτείνουν τρία βασικά μέτρα προστασίας






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους