Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΤΑΥΦΕ: Διετής αναβολή για την άρση της υποχρεωτικότητας έδωσε το υπ. Εργασίας

27/10/2025 5:05:37 μμ
Εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Ταμείου αναφέρει η διοίκησή του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πρόσφατο εργασιακό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας με νομοτεχνική βελτίωση τροποποίησε τη σχετική διάταξη του νόμου 5078/2023, αναβάλλοντας τη μετατροπή της ασφάλισης στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΑΥΦΕ) από υποχρεωτική σε προαιρετική για την 1/1/2028, από 1/1/2026 που αρχικά προβλεπόταν, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την επίτευξη της βέλτιστης λύσης, που είναι η διαχρονική βιωσιμότητα του Ταμείου και η προστασία των συμφερόντων των ασφαλισμένων.

 

«Είναι προφανές ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του θέματος και τη ζημιά που θα προκαλούσε η μετατροπή του ΤΑΥΦΕ σε Ταμείο προαιρετικής ασφάλισης στην περιουσία και τα δικαιώματα πάνω από 55.000 εργαζομένων στο φάρμακο, δίνοντας ένα σημαντικό χρονικό περιθώριο για τη συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου», σημειώνει η διοίκηση του Ταμείου. Σύμφωνα με την ίδια, η διετής αναβολή στην εφαρμογή της διάταξης του Ν. 5078/2023 αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση διαφύλαξης και περαιτέρω ενίσχυσης της θετικής πορείας του ΤΑΥΦΕ.

 

«Οι συστηματικές ενέργειες της διοίκησης, των εντεταλμένων οργάνων και των συνεργατών του ΤΑΥΦΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και η συνδρομή των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος Αντιπολίτευσης, που ανέδειξαν τους πραγματικούς κινδύνους στη βάση καταλυτικών δεδομένων και πάντα με γνώμονα το συμφέρον των ασφαλισμένων του, άνοιξαν έναν ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, γεγονός που οδήγησε σε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Ο δίαυλος επικοινωνίας παραμένει ανοιχτός και ο διάλογος συνεχίζεται», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σκοπεύει να καλύψει τα μέλη του για επαγγελματική αστική ευθύνη και για την αξία των συνταγών
Ηχηρά μηνύματα για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου στη ΔΕΘ






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιοί: Συμπληρωματική σύνταξη, εισφορές, αποταμίευση με ένα κλικ
Με μια απλή εγγραφή στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του ΠΦΣ
Το «τεφτέρι» στα φαρμακεία καλά κρατεί
Για την προχορήγηση φαρμάκων μιλά ο πρόεδρος του Φ.Σ. Σερρών, Αναστάσης Ρόντσης
ΠΦΣ: Ανυπόστατες οι ανακοινώσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
Για πολλοστή φορά η Ομοσπονδία στρέφεται εναντίον των φαρμακοποιών, υποστηρίζει ο Σύλλογος