Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Πόσο γρήγορα εξαπλώνονται οι ιοί σε ένα χώρο εργασίας;

27/11/2018 2:19:05 μμ
Επιστήμονες στις ΗΠΑ τοποθέτησαν έναν ιό μέσα σε ένα γραφείο...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αμερικανική έρευνα δείχνει ότι οι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν σε ένα χώρο εργασίας μέσα σε 2-4 ώρες!


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις ΗΠΑ τοποθέτησαν έναν ιό με δομή παρόμοια με αυτή του νοροϊού (αλλά χωρίς τα συμπτώματα που προκαλεί στο γαστρεντερολογικό σύστημα) σε μερικές επιφάνειες από αυτές στις οποίες ακουμπά πολύς κόσμος (π.χ. διακόπτες, ακουστικά τηλεφώνου, πόμολα κλπ.) σε γραφεία, δωμάτια ξενοδοχείων και νοσοκομεία. Μετά από λίγη ώρα πήραν δείγματα από 100 άλλα σημεία στα ίδια κτίρια για να δουν μέχρι πού εξαπλώθηκε ο ιός.


Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Μέσα σε 4 ώρες, ποσοστό 40-60% των περιοχών που ελέγχθηκαν είχαν ήδη μολυνθεί! Σε ό,τι αφορά τους εργασιακούς χώρους, τα πιο μολυσμένα σημεία βρίσκονταν στους κοινόχρηστους χώρους, όπως η κουζίνα και τα meeting rooms, καθώς εκεί υπάρχουν πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από πολλούς εργαζομένους.


"Κάθε φορά που ακουμπάμε μια τέτοια επιφάνεια, παίρνουμε μαζί το 30-50% των μικροοργανισμών που βρίσκονται επάνω του", σχολίασαν οι επικεφαλής της έρευνας. Αν συνδυάσει κανείς το γεγονός ότι ο μέσος ενήλικας ακουμπάει το πρόσωπό του κάθε 3-4 λεπτά, καταλαβαίνει κανείς πόσο εύκολο είναι να "κολλήσει".


Ο μόνος τρόπος να μειώσει κανείς τις πιθανότητες να αρρωστήσει από έναν ιό που κυκλοφορεί στο χώρο εργασίας του είναι να πλένει τακτικά τα χέρια του και να καθαρίζει με μαντιλάκια που περιέχουν αντισηπτικό τις κοινόχρηστες επιφάνειες.


Πηγή

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»
Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ στηρίζει πάντα την εκπαίδευση και επενδύει σε αυτήν






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους