Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Πώς αποφεύγουμε το hangover

28/12/2017 2:04:18 μμ
Τι πρέπει να προσέξουμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι μέρες των γιορτών, και ειδικά η παραμονή πρωτοχρονιάς, συνεπάγονται για τον περισσότερο κόσμο πολλή διασκέδαση, πολύ φαγητό και πολύ αλκοόλ! Τι πρέπει να προσέξουμε για να προστατευτούμε από το hangover και να αισθανόμαστε καλά το επόμενο πρωί;


Ένα από τα βασικότερα και πιο ενοχλητικά συμπτώματα του hangover είναι οι στομαχικές διαταραχές, η αίσθηση ναυτίας και η τάση προς έμετο. Αυτά μπορούν να αποφευχθούν –έως κάποιο βαθμό και ανάλογα με την ποσότητα του αλκοόλ που θα καταναλωθεί στη συνέχεια– με ένα καλό γεύμα, κατά προτίμηση με πρωτεΐνες και λιπαρά, πριν από την έξοδο. Το φαγητό θα βοηθήσει στον καλύτερο μεταβολισμό του αλκοόλ και θα εμποδίσει τη μεγάλη απορρόφησή του από τον οργανισμό.


Δεύτερη πολύ σημαντική συμβουλή είναι η επαρκής κατανάλωση μη οινοπνευματωδών υγρών, προκειμένου να αποφευχθεί άλλη μία από τις κύριες επιδράσεις του ποτού που είναι η αφυδάτωση. Τα ποτά δρουν ως διουρητικά, άρα τα υγρά που χάνονται, καλό είναι να φροντίσουμε να τα αναπληρώσουμε, πίνοντας νερό ή χυμό εναλλάξ με τα ποτά.


Ακόμα, αν καταναλώνουμε λιγότερο από ένα ποτό την ώρα, μειώνουμε την ποσότητα του αλκοόλ που θα κυκλοφορήσει στο αίμα και θα δώσουμε χρόνο στο συκώτι να το διασπάσει.


Προσοχή στη χρήση φαρμάκων το ίδιο βράδυ: Αν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή, καλό είναι να έχουμε συμβουλευτεί κάποιον ειδικό (γιατρό ή φαρμακοποιό), πριν αποφασίσουμε να πάμε «να τα πιούμε»!

Επίσης, τα ήπια αναλγητικά είναι εξαιρετικά ωφέλιμα στην αντιμετώπιση του πονοκέφαλου, αλλά πρέπει να τα φυλάξουμε για το επόμενο πρωί, καθώς ο συνδυασμός τους με το αλκοόλ μπορεί να φέρει χειρότερα αποτελέσματα!


Όσο για την επόμενη ημέρα, οι περισσότεροι προτιμούν ένα δυνατό καφέ για να νιώσουν καλύτερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καφές μπορεί να ανακατέψει περισσότερο το στομάχι. Μια καλή εναλλακτική είναι το τσάι, που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά, συμβάλλοντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ δίνει ενέργεια και ευεξία.


Επίσης, ένας χυμός φρούτων (πορτοκάλια, μπανάνες κτλ.), σε συνδυασμό με μέλι και γάλα ενδεχομένως να ανακουφίσει τα συμπτώματα, καθώς και πολύ πολύ νερό! 

Καλή διασκέδαση!


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ


Σχετικά άρθρα

Διαβήτης: Οδηγίες για να μην απορρυθμίζονται οι ασθενείς το καλοκαίρι
Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan Hospital, Πρόεδρος ΕΚΟΜΕΝ
EIT Health RIS Innovation Call: Η καινοτομία στα καλύτερά της
Τρεις ελληνικές ομάδες πέρασαν στην τελική φάση
FDA: Πράσινο φως σε νέα εφαρμογή του Apple Watch
Για τους ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή