Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Πολλά μποφόρ, αυξημένα εμφράγματα!

25/10/2018 10:52:16 πμ
Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την πτώση της θερμοκρασίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι μέρες με δυνατό κρύο άνεμο είναι πιο επικίνδυνες για να πάθει ένας άνθρωπος έμφραγμα, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους μέχρι σήμερα, όσον αφορά τη σχέση ανάμεσα στις κακές καιρικές συνθήκες και στην πιθανότητα εμφράγματος.

Η μελέτη συσχέτισε τον αριθμό των εμφραγμάτων με τις καιρικές συνθήκες και βρήκε ότι αυτές επηρεάζουν σαφώς την πιθανότητα εμφράγματος. Ήταν ήδη γνωστό ότι όταν κάνει κρύο, υπάρχει μεγαλύτερος καρδιαγγειακός κίνδυνος, καθώς μπορούν να αυξηθούν οι παλμοί της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση λόγω της στένωσης των αρτηριών, καθώς επίσης να προκληθεί θρόμβωση στο αίμα.


Η νέα μελέτη δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα και όταν απλώς φυσάει πολύ δυνατός αέρας. Όταν η ένταση του ανέμου φθάνει τα επτά μποφόρ, ο αριθμός των εμφραγμάτων αυξάνει κατά 7%.


Κατά 14% είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφράγματος, όταν η θερμοκρασία πέφτει στο μηδέν. Μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά περίπου επτά βαθμούς Κελσίου σχετίζεται με μια μείωση του κινδύνου για έμφραγμα κατά σχεδόν 3%.


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της πόλης Λουντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντάβιντ Έρλινγκε, διευθυντή του Τμήματος Καρδιολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "JAMA Cardiology", σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ», καθώς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσαν στοιχεία για 274.000 ανθρώπους με μέση ηλικία 72 ετών, οι οποίοι είχαν υποστεί έμφραγμα σε διάστημα 15 ετών.


«Δεν ξέρουμε κατά πόσο μειώνει όντως τον κίνδυνο εμφράγματος το να μένει κανείς μέσα στη διάρκεια μιας μέρας με κρύο και άνεμο. Όμως το θεωρούμε κάτι λογικό, ιδίως για κάποιον που ανήκει σε ομάδα κινδύνου. Συνεπώς συμβουλεύουμε όποιον θέλει να βγει έξω, να ντύνεται κατάλληλα» δήλωσε ο Έρλινγκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυξημένο είναι το ποσό σε σύγκριση με πέρυσι






Σχετικά άρθρα

1ο Φεστιβάλ Υγείας για την Οικογένεια από το Infokids.gr
Πρόληψη και προαγωγή της καλής υγείας – Μία ενημερωτική και διαδραστική ημερίδα
Το TBT-S έρχεται να «χτυπήσει» τις διατροφικές διαταραχές στη ρίζα τους
Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών αποβλέπει στην κάλυψη αυτής της ανάγκης
Πρόγραμμα MEDforSEA: Προστασία της υδρόβιας ζωής μέσω της βιώσιμης διαχείρισης φαρμάκων
Μια συνεργασία του GIVMED και του Cyclades Preservation Fund