Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ποιοι είναι οι φόβοι των ανδρών που παίρνουν τα χάπια του έρωτα;

27/4/2018 11:27:40 πμ
Οι μύθοι και οι προσδοκίες που συνοδεύουν τη χρήση τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών σε 5.000 άνδρες, οι οποίοι πήραν τα επονομαζόμενα «χάπια του έρωτα», κατέδειξε τους φόβους, τους μύθους και τις πιο συχνές απορίες των ανδρών για τη χρήση τους.

Παίρνοντας χάπια τύπου βιάγκρα: τι πρέπει να γνωρίζετε;

Τα χάπια αυτά σήμερα μπορεί κανείς να τα πάρει και χωρίς συνταγή γιατρού, όπως γίνεται συνήθως στη χώρα μας. Οι περισσότεροι πλέον τα παίρνουν από το ιντερνέτ με τηλεπωλήσεις γιατί είναι πιο φτηνά αλλά και πιο διακριτικά (η συναλλαγή είναι απρόσωπη). Τα χάπια όμως είναι φάρμακα, που σημαίνει πως έχουν ενέργειες και παρενέργειες. Η ασφάλεια τους κρύβεται σε λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα των οδηγιών, που μόνο οι γιατροί συνήθως ξέρουν να διαβάζουν, γι΄αυτό είναι καλό να συμβουλεύονται τους ειδικούς.

Πόσο αποτελεσματικά είναι;

«Η αποτυχία δράσης τους ανέρχεται συνολικά στο 30%, δηλαδή τρεις στους δέκα άνδρες μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα. Δεν δρα όλες τις φορές το ίδιο.

Ποιοι δεν πρέπει να τα παίρνουν

Τα φάρμακα είναι φάρμακα και όχι αφροδισιακά, άρα απευθύνονται σε αυτούς που έχουν κάποια μορφή ανικανότητας και όχι σε αυτούς που θέλουν επιδόσεις με σύζυγο, ερωμένη και γραμματέα. Οι πολύ νέοι κάτω των 18, αλλά και οι πολύ μεγάλοι, κυρίως αυτοί που δυσκολεύονται να ανέβουν δυο σκάλες επειδή τους κόβεται η αναπνοή. Αλλά και όσοι παίρνουν πολλά φάρμακα γιατί κάποια από αυτά μπορεί να αντενδείκνυνται για κοινή λήψη. Σίγουρα όμως αυτοί που παίρνουν νιτρώδη για στεφανιαία νόσο, οπού υπάρχει πλήρης και απαγορευτική αντένδειξη.

Τι φοβούνται οι άνδρες που τα παίρνουν

Επειδή στην αρχή της κυκλοφορίας τους υπήρξαν μερικά επεισόδια θανατηφόρα λόγω άγνοιας γιατρών και ασθενών, κυκλοφόρησε μια αρνητική φήμη, άδικα βέβαια, γιατί όλες οι μελέτες σήμερα δείχνουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος από καρδιά λόγω λήψης του φαρμάκου, αλλά λόγω σεξουαλικής υπερκόπωσης. Δηλαδή αυτοί που πάθαιναν εμφράγματα, ήσαν αυτοί που θα τα πάθαιναν ακόμα και αν κουράζονταν από προσπάθεια και κόπωση αλλού είδους π.χ. τρέξιμο. Επομένως, οι άνδρες που θα τα πάρουν πρέπει να δουν έναν καρδιολόγο πριν τα ξεκινήσουν.

Ποια είναι τα λάθη στο τρόπο λήψης τους

Οι άνδρες τα παίρνουν πάντα με μια αγωνία επίδοσης και ειδικά όταν πρόκειται για μια νέα σύντροφο που θέλουν να εντυπωσιάσουν. Αυτή είναι η παγίδα του άνδρα, αφού η αγωνία που προηγείται καταργεί την επιθυμία του. Η προσπάθεια απόδοσης είναι το Βατερλό της επιθυμίας. Και χωρίς επιθυμία, τα χάπια αυτά δεν λειτουργούν. Επίσης να μη ξεχνούν να πίνουν δύο ποτήρια νερό για να αυξηθεί ο όγκος αίματος και να διαχυθούν καλύτερα. Λέμε όχι στον ωραίο χυμό γκρέιπφρουτ και στο αλκοόλ όταν το παίρνουμε. Και προσοχή, αν παίρνουμε φάρμακα για στηθάγχη, ρωτάμε το γιατρό!

Ποιες είναι οι μικρές παρενέργειες που είναι ακίνδυνες πλην ενοχλητικές

Πολύ έντονη στύση, μεγάλης διάρκειας (οι γιατροί τη λένε παράταση ή πριαπισμό): Στους περισσότερους άνδρες αυτό αρέσει, αλλά και στις συντρόφους των ανδρών. Ουδέν κακόν αμιγές καλού!

'Αλλες πιθανές παρενέργειες είναι:

  •  Πονοκέφαλος
  •  Ζάλη
  •  Γαλάζια όραση
  •  Ερυθρότητα στο πρόσωπο
  •  Κλειστή μύτη όπως στα κρυολογήματα του χειμώνα.

Ανησυχητικές παρενέργειες: καλέστε τα επείγοντα

  •  Πόνος στο στήθος
  •  Ζαλάδα
  •  Τάση για λιποθυμία
  •  Απώλεια όρασης
  •  Δυσκολία αναπνοής, πρήξιμο στα χείλη και στα βλέφαρα, όπως σε αλλεργική αντίδραση σε τροφές (αναφυλαξία)
  •  Ανεξέλεγκτοι σπασμοί.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως πολλές φορές η υγεία του σεξ έχει σχέση με την υγεία της καρδιάς, κάτι που δεν είναι τόσο φανερό αλλά που ένας ειδικός θα το υποψιαστεί και θα σας σώσει, π.χ. από ένα έμφραγμα, ένα εγκεφαλικό, ή και μια δυσάρεστη αποτυχία…».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής
Και παρέχει στους φαρμακοποιούς τα απαραίτητα στοιχεία και εκπαιδευτικά εργαλεία






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους