Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Νέα τεχνική για τη θεραπεία των ινομυωμάτων

22/12/2017 12:32:42 μμ
Η πρωτοποριακή αναίμακτη θεραπεία γίνεται με κρυομυόλυση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα ινομυώματα της μήτρας αποτελούν μια από τις συνηθέστερες παθήσεις των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, καθώς εντοπίζονται σε ποσοστό έως 40% των γυναικών. Τα συμπτώματα των ινομυωμάτων περιλαμβάνουν τις αιμορραγίες από τη μήτρα, τη δυσμηνόρροια, την επώδυνη σεξουαλική επαφή, το χρόνιο αίσθημα βάρους ή πόνου στην κοιλιά, τη συχνουρία και τη δυσκοιλιότητα, λόγω πίεσης στην ουροδόχο κύστη και το έντερο, και την υπογονιμότητα. Ως εκ τούτου, τα ινομυώματα της μήτρας αποτελούν διαχρονικά έως σήμερα τη συνηθέστερη αιτία αφαίρεσης της μήτρας στις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση.


Όπως επισημαίνει ο Δρ. Μάριος Μαρκόπουλος, MD, MSc, PhD (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος – Ενδοσκοπικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Εξειδικευθείς στην Ενδοσκοπική Χειρουργική King?s College London), «η σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση των ινομυωμάτων έχει ως στόχο μία ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο που επιτρέπει την αποφυγή των ανεπιθύμητων ενεργειών της μακροχρόνιας χρήσης φαρμάκων και της υποτροπής των συμπτωμάτων μετά τη διακοπή αυτών, την αποφυγή της νοσηρότητας και των πιθανών επιπλοκών της βαριάς ή ριζικής χειρουργικής θεραπείας και το σεβασμό της επιθυμίας πολλών γυναικών να διατηρήσουν τη μήτρα τους.


Η κρυομυόλυση αποτελεί νέα χειρουργική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ινομυωμάτων της μήτρας, εξηγεί ο Δρ. Μάριος Μαρκόπουλος ο οποίος και εφαρμόζει τη νέα μέθοδο σε διεθνές επίπεδο και περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα. Πρόκειται για μια σχετικά απλή, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, η οποία γίνεται λαπαροσκοπικά και έχει ως στόχο τη θερμική καταστροφή και συρρίκνωση των ινομυωμάτων με την εφαρμογή πολύ χαμηλών θερμοκρασιών σε αυτά. Η υποχώρηση των συμπτωμάτων μετά τη θεραπεία είναι ταχεία και τα ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών πολύ υψηλά. Η διάρκεια της θεραπείας είναι ανάλογη του αριθμού και του μεγέθους των ινομυωμάτων, ωστόσο συνήθως διαρκεί 30-45 λεπτά.


Όπως τονίζει ο Δρ. Μάριος Μαρκόπουλος, «τα πλεονεκτήματα της κρυομυόλυσης έναντι της κλασικής χειρουργικής και λαπαροσκοπικής θεραπείας των ινομυωμάτων είναι η ευκολία της τεχνικής, η σημαντικά μικρότερη διάρκειά της, η απουσία απώλειας αίματος κατά την επέμβαση, η σημαντικά βραχύτερη νοσηλεία λίγων μόνο ωρών, η εντυπωσιακά ταχύτερη ανάρρωση και η απουσία μετεγχειρητικού πόνου». Η κρυομυόλυση ενδείκνυται σε γυναίκες άνω των 35 ετών που έχουν ολοκληρώσει την τεκνοποίησή τους με συμπτωματικά ινομυώματα μεγέθους έως 10 εκ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους