Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Ξεκινά μεγάλη έρευνα στον τομέα της «διατροφής ακριβείας»

18/5/2023 6:44:44 μμ
Mε σκοπό να εντάξει 10.000 συμμετέχοντες με διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διατροφή είναι σημαντική για την πρόληψη και τη θεραπεία των περισσότερων χρόνιων παθήσεων και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, του σακχαρώδους διαβήτη και του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ωστόσο, οι τρέχουσες διατροφικές συστάσεις δεν λαμβάνουν υπόψη τις βιολογικές διαφορές σε ατομικό επίπεδο, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στις τροφές ή στο διαφορετικό τρόπο ή/και χρόνο διατροφής. 

Ο στόχος της «διατροφής ακριβείας» είναι η μετάβαση από μια γενική προσέγγιση με γενικές διατροφικές συστάσεις στο σύνολο του πληθυσμού σε πιο συγκεκριμένες συστάσεις που βασίζονται στα μοναδικά χαρακτηριστικά και το περιβάλλον κάθε ατόμου.

Η έρευνα «Nutrition for Precision Health» θα πραγματοποιηθεί σε 14 διαφορετικές περιοχές των ΗΠΑ με σκοπό να εντάξει 10.000 συμμετέχοντες με διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, ώστε να προσδιορίσει πώς το σώμα μας ανταποκρίνεται διαφορετικά στο φαγητό. Θα μελετηθούν πώς μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των γονιδίων, του τρόπου ζωής, του ατομικού ιστορικού υγείας, του μικροβιώματος του εντέρου (η κοινότητα των μικροοργανισμών που ζουν στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα) και των κοινωνικών χαρακτηριστικών (οι συνθήκες στις οποίες οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και γηράσκουν), επηρεάζουν την ανταπόκριση κάθε ατόμου στη διατροφή. 

Η μελέτη θα χρησιμοποιήσει εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει τις πληροφορίες που παρέχονται από τους συμμετέχοντες, προκειμένου να αναπτύξει αλγόριθμους που προβλέπουν αποκρίσεις σε διαφορετικά διατροφικά πρότυπα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους