Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η εξέλιξη και η καινοτομία απαραίτητες για τα φαρμακεία σύμφωνα με τη FIP

2/9/2024 9:44:50 μμ
Όπως αναδείχθηκε στο 82ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φαρμακευτικής και Φαρμακευτικών Επιστημών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Η καινοτομία στο φαρμακείο δεν είναι απλά ωφέλιμη, είναι απαραίτητη», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) Paul Sinclair από το βήμα του 82ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φαρμακευτικής και Φαρμακευτικών Επιστημών που ξεκίνησε τις εργασίες του εχθές 1η Σεπτεμβρίου στο Cape Town της Νότιας Αφρικής. 


Ο πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη εξέλιξης του επαγγέλματος, π.χ. με τη διεξαγωγή εμβολιασμών, ώστε να αντιμετωπιστούν κρίσιμες προκλήσεις όπως η ανισότητα στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, οι ελλείψεις φαρμάκων, η μικροβιακή αντοχή και τα ψευδεπίγραφα φάρμακα. Παράλληλα αναφέρθηκε στις τρεις αρχές που πρέπει να έχουν οι φαρμακοποιοί για να διευκολυνθεί η πρόοδος και αυτές είναι η ακεραιότητα (που θα συμβάλλει στην καλή φήμη των φαρμακοποιών ως προσβάσιμων και αξιόπιστων επαγγελματιών υγείας), η αποδοτικότητα (που θα έρθει με τη δέσμευση, την ηθική και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών) και το πάθος που θα οδηγήσει στη διεύρυνση της φαρμακευτικής πρακτικής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου βραβεύτηκε μια σημαντική δράση Ισπανών φαρμακοποιών για την προαγωγή και τον αλφαβητισμό της υγείας με τίτλο: «Rural schools of health». Φαρμακοποιοί ανέλαβαν να εκπαιδεύσουν το κοινό σε περιοχές με λιγότερους από 5000 κατοίκους σε θέματα υγείας, όπως για την πρόληψη της μείωσης της λειτουργικότητας σε ηλικιωμένους ασθενείς αλλά και για ζητήματα σεξουαλικής υγείας, κατάχρησης αλκοόλ και καπνίσματος σε εφήβους. Στη δράση εμπλέχτηκαν 109 φαρμακεία και 9600 άτομα, το 98% των οποίων δήλωσε ότι θα ξανασυμμετείχε σε μια ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το 99,9% ότι θα το συνέστηνε και σε άλλους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενώ έχει 50+ χρόνια ιστορίας στην καινοτομία του τομέα
Οι επιστημονικές εξελίξεις παρουσιάστηκαν στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής






Σχετικά άρθρα

Ηλ. Βασιλαδιώτης: Τα φαρμακεία δεν είναι μετοχές
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να παραμείνουν στους φαρμακοποιούς
Νέα υπουργική απόφαση για τα φαρμακεία αυτοκινήτου
Πρέπει να περιέχουν 16 είδη
On-line Φαρμακεία: Δεν φταίει ο ανταγωνισμός για το χαμηλό margin σας
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, ιδρυτής και Managing Director, prais.ai
230 εκατ. άνθρωποι συμβουλεύονται το ChatGPT για την υγεία τους
Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην ορθή πληροφόρηση καθίσταται πιο σημαντικός από ποτέ