Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αρ. Σκουντάκης: Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού προς τους υγειονομικούς

30/10/2026 4:22:54 μμ
Παράλληλα καλεί το κοινό να εμβολιαστεί για τη γρίπη και για την Covid-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κάλεσμα στο κοινό, και δη στις ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστεί τόσο για τη γρίπη όσο και για την Covid-19 απεύθυνε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ηρακλείου Αρ. Σκουντάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Politica.

 

Διευκρινίζοντας ότι ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις για τα επίπεδα εμβολιασμού, ανέφερε πως θα ήθελε να βλέπει μεγαλύτερη προσέλευση στα φαρμακεία, συμπληρώνοντας όμως ότι η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να κινητοποιήσει περισσότερο τους πολίτες. Όπως είπε, φέτος υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ότι η γρίπη, αλλά και η Covid-19, θα είναι πολύ πιο βαριά και επικίνδυνη, υπενθυμίζοντας ότι κρούσματα γρίπης οδήγησαν σε νοσηλεία τον Ιούλιο.

 

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να έχουν υγειονομική συνείδηση, να συμβουλεύονται και να εμπιστεύονται τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τους νοσηλευτές κτλ. σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε πρόβλημα σε αυτό πλέον. Η Covid-19 έκανε και μια παράπλευρη ζημιά ως προς την εμπιστοσύνη προς τους υγειονομικούς επιστήμονες και γενικότερα προς το σύστημα υγείας. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη. Η επιστήμη, η Ιατρική και η Φαρμακευτική, βρίσκονται στην υπηρεσία του ανθρώπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι εντυπωσιακό και λυπηρό ταυτόχρονα μεγάλες ομάδες του πληθυσμού να αμφισβητούν ανοιχτά την εγκυρότητα της επιστήμης και όλα αυτά που έχει επιτύχει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα ήθελα να γίνουμε πιο ανοιχτοί, να εμπιστευόμαστε περισσότερο τους επιστήμονες. Δεν τα ξέρουν όλα, αλλά είναι οι πλέον ειδικοί».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συστηματική παρουσία του Συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σύμφωνα με τη φετινή μελέτη της STADA






Σχετικά άρθρα

Βούλγαροι στην Ελλάδα για αντιγριπικά εμβόλια
Οι Σέρρες καθίστανται «εμβολιαστικός προορισμός»
Απ. Βαλτάς: Οι δυο πυλώνες στρατηγικής για το μέλλον του φαρμακείου
Με βάση τις ανησυχητικές τάσεις στο επάγγελμα
Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου
Δεξιότητες, υπηρεσίες και υγιή μοντέλα χρηματοδότησης για τα φαρμακεία
Η Pfizer κατέθεσε αίτημα μείωσης τιμής του φαρμάκου apixaban
Ο ΠΦΣ συνιστά προσοχή στις ποσότητες που παραγγέλνουν οι φαρμακοποιοί