Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η ενδοφλέβια χορήγηση βιολογικών παραγόντων θα γίνεται και από τα Κέντρα Υγείας

24/1/2019 10:57:27 πμ
Δικαιωμένοι δηλώνουν οι ασθενείς με ρευματικά νοσήματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δικαιωμένοι για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να εγκρίνει την ενδοφλέβια χορήγηση βιολογικών παραγόντων από τα Κέντρα Υγείας, στις 17 Ιανουαρίου 2019, δηλώνουν τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α). Σύμφωνα με την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντική υπηρεσία για τη χώρα καθώς ενισχύει την περιφέρεια, προσφέρει βοήθεια στους πολίτες και τέλος προάγει και αναβαθμίζει τα Κέντρα Υγείας.


H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., αρχικά με επιστολή της στις 31 Μαρτίου 2017, προς τον υπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας και αργότερα σε συναντήσεις της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εξέφρασε την σοβαρότητα του θέματος της έγχυσης φαρμάκων σε χρόνιους ασθενείς και την αναγκαιότητα να γίνονται σε οργανωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης καθώς η διαδικασία είναι κοστοβόρα και επιβαρύνει το σύστημα υγείας και τον ασθενή λόγω των μετακινήσεων.


Αναφορικά με τους ρευματοπαθείς η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α , Αθανασία Παππά αναφέρει στην επιστολή της: «Οι εγχύσεις μπορούν να λαμβάνουν χώρα και σε οργανωμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, όπως τα Κέντρα Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας είναι εξοπλισμένα και με εκπαιδευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού, ενώ πρακτικώς διαχειρίζονται τα χρόνια περιστατικά προκειμένου να περιοριστεί η προσέλευση των χρονίως πασχόντων στα τριτοβάθμια νοσοκομεία».


Η κ. Παππά προσθέτει πως «η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, με τη συνδρομή της Επιστημονικής της Επιτροπής και τη συνεργασία της με τις επιστημονικές εταιρείες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην άμεση εκπαίδευση του προσωπικού των Κέντρων Υγείας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται “on demand”
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του