Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


1000 ευρώ πρόστιμο σε φαρμακείο από την Περιφέρεια Αττικής

24/9/2026 5:04:24 μμ
Για 0,50 ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Αττικής επέβαλε τσουχτερό πρόστιμο σε φαρμακείο στο Ελληνικό, επειδή για ένα καλλυντικό προϊόν εισέπραξε μεγαλύτερο ποσό πληρωμής από την αναγραφόμενη τιμή της ετικέτας.

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, στο φαρμακείο διενεργήθηκε έλεγχος πριν από λίγες ημέρες και διαπιστώθηκε ότι για το Lipikar Syndet AP+ (400ml) της εταιρείας La Roche-Posay το φαρμακείο έκοψε απόδειξη προς 20,31 ευρώ, ενώ το προϊόν έφερε σταθερά επικολλημένη ετικέτα τιμής με 19,80 ευρώ.

Πρόκειται για παράβαση άρθρων της Υ.Α. 91354/17 Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ, για την οποία  επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ, όπως αναφέρει η Περιφέρεια.

 

Επιπλέον επιβάλλεται στο φαρμακείο ψηφιακό τέλος συναλλαγής ποσοστό 2,40% επί του προστίμου, το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 24,00 ευρώ. Τελικά, για μια διαφορά 0,51 ευρώ, το φαρμακείο καλείται να πληρώσει 1024 ευρώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πέντε ειδικές βραβεύσεις το 2026 σε φαρμακεία με κοινωνική προσφορά, ανθεκτικότητα και αναπτυξιακή δυναμική






Σχετικά άρθρα

Τα ΜΗΣΥΦΑ μόνο με τη συμβουλή του φαρμακοποιού
Μόνο έτσι αναδεικνύεται η αξία της αυτοφροντίδας, σύμφωνα με την PGEU
ΟΣΦΕ: Παρουσιάζει το Ψηφιακό Αποθετήριο των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μνήμη, Ταυτότητα & Προοπτική»
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και Intermed: Ενδυναμώνουν τη συμβολή του Έλληνα φαρμακοποιού στη γυναικεία φροντίδα
Μέσα από κοινή τους εκδήλωση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Φινλανδία: Το κοινό θέλει περισσότερες υπηρεσίες στα φαρμακεία
Και πιστεύει ότι τα αυτά πρέπει να ανήκουν στους φαρμακοποιούς