Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
ΠΦΣ: Πώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού;
Ώστε να μην επιβαρυνθούν με περιττή γραφειοκρατία
Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Το Β2Β website του αποτελεί την πλέον καινοτόμα πλατφόρμα στο χώρο
Το www.syfakb2b.gr έγινε ακόμη πιο ενημερωτικό, διαδραστικό και κερδοφόρο

Φροντίδα του στήθους στην εγκυμοσύνη

26/9/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθοςαπό την Ελένη Θεολόγη, φαρμακοποιό
Προσοχή!

Να αποφεύγονται:

• Η κακή στάση της πλάτης.
• Τα σπορ, ακόµα και το περπάτηµα, χωρίς σουτιέν.
• Η χρήση πολύ σκληρών προϊόντων απολέπισης διότι υπάρχει κίνδυνος ερεθισµού.
• Τα καυτά µπάνια διότι προκαλούν χαλάρωση του δέρµατος.
• Η έκθεση στον ήλιο.
• Η ανθυγιεινή ζωή (µη ισορροπηµένη διατροφή, κάπνισµα, έλλειψη φυσικής άσκησης).

Στη διάρκεια της εγκυµοσύνης τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη προκαλούν σηµαντική αλλαγή στους µαστικούς αδένες.

Το στήθος υφίσταται µεγάλη δοκιµασία, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, µε αποτέλεσµα την απότοµη αύξηση του όγκου των µαστών.

Η οµορφιά του στήθους και η διατήρησή του εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από την ποιότητα του δέρµατος που το περιβάλλει.

Τα προϊόντα κοσµητικής για το στήθος παρεµβαίνουν προληπτικά στην πιθανότητα πτώσης των µαστών και στη διατήρηση του αρµονικού περιγράµµατός τους. Σε καµία περίπτωση δε γίνεται να επηρεάσουν τον όγκο ή το σχήµα των µαστών.

Οι στόχοι

Να δώσουµε στο δέρµα που περιβάλλει τους µαστούς όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να ενισχυθεί η ανθεκτικότητά του για να αντέξει την απότοµη και υπερβολική αύξηση του όγκου των µαστών.

Η συµβουλή σας

Στη διάρκεια της εγκυµοσύνης, περίοδος κατά την οποία οι µαστοί υφίστανται µεγάλη αύξηση σε όγκο, συστήστε στην έγκυο να χρησιµοποιεί ένα προϊόν για τη φροντίδα του στήθους όλες τις ηµέρες, πρωί και βράδυ.
• Να απλώνει το προϊόν (γαλάκτωµα, κρέµα, ζελέ, λάδι) µε κινήσεις απαλές και κυκλικές, ξεκινώντας από τη βάση των µαστών µέχρι την περιοχή της θηλής, χωρίς να ξεχνά και την περιοχή του λαιµού. Στο τέλος της εφαρµογής να ασκεί ελαφρές πιέσεις µε την άκρη των δακτύλων για να διευκολύνει την απορρόφηση του προϊόντος.

Γενικά να αποφεύγει την περιοχή της θηλής. Κατά την περίοδο του θηλασµού, τα περισσότερα από τα προϊόντα περιποίησης στήθους µπορούν να χρησιµοποιηθούν. Η εφαρµογή γίνεται µετά το θηλασµό του µωρού. Πριν από τον επόµενο θηλασµό να καθαρίζεται καλά η θηλή και η άλως (σκουρόχρωµη κυκλική περιοχή γύρω από τη θηλή), ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωση της γεύσης του µητρικού γάλακτος που µπορεί να επιφέρει η εφαρµογή του προϊόντος.

Στον ήλιο οι µαστοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Σε περίπτωση έκθεσης, οι ηλιακές ακτίνες καταστρέφουν (σπάνε) τις ελαστικές ίνες, το δέρµα χαλαρώνει και έτσι χάνει τον υποστηρικτικό του ρόλο και το στήθος πέφτει. Είναι λοιπόν απαραίτητη η χρήση προϊόντος υψηλής αντηλιακής προστασίας, γνωρίζοντας βέβαια ότι η καλύτερη προστασία του στήθους είναι η µη έκθεση τον ήλιο.
Στην περίοδο της εγκυµοσύνης, το δέρµα, υπό την επίδραση των ορµονών, υπόκειται στο φαινόµενο της υπέρχρωσης (υπερβολικός σχηµατισµός και εναπόθεση χρωστικών στους ιστούς), εξαιτίας της υψηλής ευαισθησίας των µελανοκυττάρων. Αυτά αντιδρούν και στην ελάχιστη ηλιακή έκθεση, ακόµα και στο ορατό φως. Οι µαστοί πρέπει να προστατεύονται πολύ κατά την περίοδο αυτή και η πιο αποτελεσµατική προστασία είναι η κάλυψη που προσφέρουν τα ρούχα. Σε περίπτωση έκθεσης στον ήλιο να χρησιµοποιείται αντηλιακή κρέµα υψηλής προστασίας και το βράδυ συσφιγκτικό προϊόν για το στήθος.

Τακτικές κούρες µε χάπια που περιέχουν φύτρο σταριού ή σπόρους φραγκοστάφυλου, πρωτεΐνες, µέταλλα (µαγνήσιο, ψευδάργυρο κ.ά.) βιταµίνες (Β5, Β9, C, E), βασιλικό πολτό, µαγιά µπίρας και γύρη. Αφού πρώτα βεβαιωθεί για την απουσία αντενδείξεων για την περίοδο της εγκυµοσύνης και του θηλασµού.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι συμβουλές του φαρμακοποιού
Και προτείνει το νέο συμπλήρωμα διατροφής Iofolen Preconception


Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
Αναπτύσσεται εμβόλιο κατά του κορονοϊού 2ης γενιάς
Δημιουργεί Τ-κύτταρα, αυξάνοντας την προστασία από πιθανές μεταλλάξεις του ιού
SARS-CoV-2: Η χρονική διάρκεια μεταδοτικότητας του ιού δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες
Ισχύει για τους περισσότερους ασθενείς με COVID-19