Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Φαρμακοποιός είχε στην κατοχή του σπάνιο αντίτυπο του "Ερωτόκριτου"

3/12/2019 1:58:28 μμ
Εκτέθηκε στη Βιβλιοθήκη των Γρεβενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σπανιότατη έκδοση, ένα από τα τρία και μοναδικά γνωστά αντίτυπα του «Ερωτόκριτου» του Βιτσέντζου Κορνάρου, είχε στα χέρια του ο φαρμακοποιός Σοφοκλής Κυπριτζής στα Γρεβενά και αποφάσισε να το δωρίσει στη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Ο «Ερωτόκριτος» εκδόθηκε το 1713 στη Βενετία και τα μέχρι σήμερα γνωστά αυθεντικά αντίτυπα βρίσκονται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αθήνας και στη Βερόνα. Το αντίτυπο εδώ και 300 χρόνια περνάει από γενιά σε γενιά στην οικογένεια του Σ. Κυπριτζή, ο οποίος το είχε στην κατοχή του ως κειμήλιο από τους προγόνους του.

Μετά από την απαραίτητη συντήρηση στο εργαστήριο του Αντώνη Πετρά στη Χίο, το βιβλίο μεταφέρθηκε και πάλι στα Γρεβενά, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση για την τοποθέτησή του στη Βιβλιοθήκη της πόλης.

«Ο Σοφοκλής Κυπριτζής, χάρη στη γενναιοδωρία του το έκανε δωρεά στην πόλη των Γρεβενών και στους συμπολίτες μας, ενώ από τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει δεν βρίσκεται σήμερα εδώ», δήλωσε ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Σίμος Ζαγκανίκας τη μέρα της εκδήλωσης. Το μεγάλο αυτό πολιτιστικό και πνευματικό γεγονός τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, ενώ το βιβλίο μεταφέρθηκε από την τράπεζα όπου φυλασσόταν με άγημα Κρητών Βρακοφόρων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης






Σχετικά άρθρα

Πώς η Disney «συμμετέχει» στον χώρο της υγείας;
Και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα
Σε καμπάνια φαρμακευτικής εταιρείας και ο Ryan Reynolds
Μιλά στο κοινό για τις παραισθήσεις που συνδέονται με τη νόσο Πάρκινσον
ΣΥΦΑΚ: Στηρίζει το 6ο Φεστιβάλ Ξεχασμένου Παιχνιδιού στο Ηράκλειο
Διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΕΝΑΡΓΕΙΑ: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας με δωρεάν παροχές σε ασθενείς με άνοια
Λειτουργεί σε δομή στο Μαρούσι αλλά και κατ' οίκον