Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Επιβράδυνση της ανάπτυξης των όγκων με ένα χάπι

12/11/2013 1:36:28 μμ
Αύξηση του προσδόκιμου ζωής υπόσχεται νέο φάρμακο για τον καρκίνο στις ωοθήκες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

 

 

Αύξηση του προσδόκιμου ζωής στις γυναίκες με καρκίνο στις ωοθήκες προσφέρει νέο φάρμακο που δημιούργησαν επιστήμονες στη Βρετανία, το οποίο εξαλείφει την ικανότητα που έχουν οι όγκοι να αναπτύσσονται, ακόμη και σε περίπτωση που η ασθένεια υποτροπιάζει.

Ερευνητές από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Cancer Research UK ανακοίνωσαν ότι το φάρμακο θα χορηγείται σε μορφή χαπιού και θα εμποδίζει τους όγκους να σχηματίσουν νέα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία τους είναι απαραίτητα για να αναπτυχθούν.


Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, το φάρμακο έχει την ονομασία AZD2171 (cediranib) και ήδη βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή 456 ασθενών από 63 ιατρικά κέντρα σε τέσσερις χώρες (Βρετανία, Αυστραλία, Ισπανία και Καναδά).

 

Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι το φάρμακο είναι το πρώτο που επιβραδύνει την ανάπτυξη των όγκων, γεγονός που καθιστά τα αποτελέσματα πολύ ενθαρρυντικά, καθώς στα περιστατικά υποτροπής του καρκίνου των ωοθηκών το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται κατά τρεις μήνες, χρόνος που θεωρείται διόλου αμελητέος.

 


«Μπορεί η αύξηση στο προσδόκιμο ζωής να μοιάζει μικρή, όμως για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου είναι αρκετά σημαντική», τόνισε στη Daily Telegraph ο καθηγητής Jonathan Ledermann από το Cancer Research UK, προσθέτοντας ότι το φάρμακο έχει αποδείξει ότι βελτιώνει τη συνολική εικόνα της κατάστασης σε περιπτώσεις υποτροπής.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην κοινή δράση πρόληψης και δωρεάν ελέγχου σπίλων
Μηδένισε τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις νέες γυναίκες






Σχετικά άρθρα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Αυξάνονται όλοι οι τύποι διαβήτη στην Ελλάδα
Σύμφωνα με δεδομένα από την ΗΔΥΚΑ
Vaccines Europe: Το 41% των υπό έρευνα εμβολίων αφορά νέες ενδείξεις
Η ένωση καλεί την Ε.Ε. να υποστηρίξει την καινοτομία στον τομέα
Ο EMA εστιάζει στη γυναικεία υγεία
Θέλει να κλείσουν τα κενά στη διάγνωση και στη θεραπεία
Ατοπική δερματίτιδα: Νέα δεδομένα για την επίδραση του ήλιου
Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος