Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Επερώτηση στη Βουλή για τα οφειλόμενα του Οίκου Ναύτου

25/10/2013 9:24:50 πμ
Τα φαρμακεία άλλων περιοχών εξοφλούνται και στην Κάλυμνο ακόμα περιμένουν τα οφειλόμενα του 2012…
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Ναυτιλίας & Αιγαίου κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τη μη καταβολή των οφειλομένων του Οίκου Ναύτου για το 2012 προς τα φαρμακεία της Καλύμνου.


Η καταβολή πρέπει να γίνει από τη στιγμή που –όπως σημειώνει στην ερώτησή της η βουλευτής Δωδεκανήσου– έχουν ήδη γίνει πληρωμές από τον Οίκο Ναύτου στα φαρμακεία του Πειραιά και της Χίου. Επιπλέον, τονίζει ότι σε λίγο τα φαρμακεία στην Κάλυμνο δεν θα μπορούν να καλύψουν τους ασφαλισμένους τους, ενώ η μη καταβολή των οφειλομένων έχει οδηγήσει ήδη στο κλείσιμο δυο φαρμακείων.

Στην ερώτησή της, η υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Ιατρίδη ζητά να πληροφορηθεί πέρα από το πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στα φαρμακεία της Καλύμνου και με βάση ποια κριτήρια επιλέγονται οι περιοχές της χώρας στις οποίες ο Οίκος Ναύτου καταβάλλει τα οφειλόμενα του.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

"Είναι γνωστό ότι το ακριτικό νησί της Καλύμνου είναι ένα νησί με πλούσια ναυτική παράδοση και πολλούς ναυτικούς. Ως εκ τούτου, ένα από τα κυριότερα ταμεία υγειονομικής περίθαλψης που εξυπηρετεί το νησί είναι ο Οίκος Ναύτου. Όμως, ο Οίκος Ναύτου δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους φαρμακοποιούς του νησιού και δεν έχει καταβάλλει καμία από τις οφειλές του 2012 προς τα φαρμακεία μέχρι και σήμερα.
Η μη καταβολή των οφειλομένων έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Καλύμνου, σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των φαρμακείων, τα οποία κάνουν ό,τι μπορούν για να εξυπηρετήσουν μια ναυτική ακριτική περιοχή, η οποία έχει πληγεί από την κρίση και τη μετανάστευση. Παρόλα αυτά, η μη καταβολή των οφειλομένων έχει ήδη οδηγήσει στο κλείσιμο δυο φαρμακείων, ενώ τα εναπομείναντα βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Την ίδια στιγμή προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε άλλους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, όπως του Πειραιά και της Χίου, έχουν καταβληθεί –και πολύ σωστά– τα οφειλόμενα του Οίκου Ναύτου.
Επειδή η διακριτική μεταχείριση μεταξύ περιοχών της ίδιας χώρας δεν αποτελεί υπόδειγμα σωστής διοίκησης· επειδή η Κάλυμνος είναι μια ακριτική νησιωτική περιοχή, παγκοσμίως γνωστή ως το «νησί των σφουγγαράδων»· επειδή το δήθεν πλεόνασμα δεν μπορεί να βασίζεται στην εγκατάλειψη των νησιών και τη μη καταβολή των οφειλομένων του κράτους προς τους ακρίτες νησιώτες· επειδή με τη διαιώνιση της κατάστασης αυτής τα φαρμακεία δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους για πολύ καιρό ακόμα, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

1. Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα του Οίκου Ναύτου στους φαρμακοποιούς της Καλύμνου;
2. Με βάση ποια κριτήρια επιλέγονται οι περιοχές της χώρας στις οποίες ο Οίκος Ναύτου καταβάλλει τα οφειλόμενα του;

Η ερωτώσα βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη"

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εντοπίστηκαν σοβαρές και συστηματικές παραβιάσεις
Τα στελέχη του φαρμακοποιοί με επιστολή τους στο f.daily ξεκαθαρίζουν τις θέσεις του κόμματος






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή