Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σκάνδαλο στο φαρμακείο του Λευκού Οίκου

29/1/2024 9:39:01 μμ
Εντοπίστηκαν σοβαρές και συστηματικές παραβιάσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έρευνα από το υπουργείο 'Aμυνας των ΗΠΑ «καίει» τη λειτουργία του φαρμακείου του Λευκού Οίκου την περίοδο που κυβερνούσε ο Τραμπ. Αναλύοντας στοιχεία από τα αρχεία της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου από το 2017 έως το 2019, εντοπίστηκαν σοβαρές και συστηματικές παραβιάσεις των σχετικών κανονισμών, όπως χορήγηση φαρμάκων χωρίς να επιβεβαιώνεται ότι οι ασθενείς που θα τα λάβουν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (ενδεικτικά αναφέρονται: φεντανύλη, μορφίνη, κεταμίνη, διαζεπάμη, τραμαδόλη) αλλά και επιλογή πολύ ακριβών πρωτότυπων σκευασμάτων, ενώ ήταν διαθέσιμα οικονομικότερα γενόσημα.


«Μέσα σε 3 χρόνια, υπολογίζεται ότι δαπανήθηκαν $46.500 για πρωτότυπο φάρμακο, το οποίο είναι 174 φορές πιο ακριβό από το αντίστοιχο γενόσημο», αναφέρεται στην έκθεση σύμφωνα με το businessinsider.com. Πρόκειται για ηρεμιστικό/υπνωτικό φάρμακο με ζολπιδέμη. Σημειώνεται ότι το φαρμακείο, που εξυπηρετούσε το προσωπικό του Λευκού Οίκου, δεν απασχολούσε φαρμακοποιό, αν και γίνονταν εργασίες όπως παραγγελίες, αποθήκευση και χορήγηση συνταγογραφούμενων και μη φαρμάκων. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ανώνυμες διαμαρτυρίες για ακατάλληλες ιατρικές πρακτικές στην εν λόγω μονάδα το 2018.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το αμερικανικό παράδειγμα
Η νέα διεκδίκηση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας






Σχετικά άρθρα

Η νέα ευρωπαϊκή εποχή του HTA στο επίκεντρο του 11ου HTA Conference
Στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθεί η εφαρμογή του EU HTA Regulation
Ίδιο κόστος τα γενόσημα με τα πρωτότυπα;
Το αμερικανικό παράδειγμα
Η Ελλάδα στην επόμενη φάση της φαρμακευτικής κάνναβης
Ιωάννα Σιαφάκα, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας – Θεραπείας Πόνου, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
ΤΕΑΥΦΕ: Ισχυρή θεσμική παρουσία στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Έγιναν ουσιαστικές επαφές του Δ.Σ. με την πολιτική ηγεσία και δημόσιους φορείς