Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ενισχύει τη θέση της στο φαρμακείο η μαστίχα

29/5/2017 11:08:12 πμ
Απώτερος στόχος η δημιουργία καινοτόμων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε επενδυτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στοχεύει να ενταχθεί η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ώστε, σε συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρείες, να προχωρήσει την έρευνα σε καινοτόμα φάρμακα και λειτουργικά τρόφιμα. Στόχος, ως το τέλος του 2020, η μαστίχα να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στη φαρμακευτική αγορά.


Η φετινή σοδειά μαστίχας υπολογίζεται στους 153 τόνους, μετά την περσινή φωτιά, που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές τόσο στην παραγωγή όσο και στο πάγιο κεφάλαιο.


Η ζημιά της φετινής σεζόν μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, μόνο και μόνο γιατί μπήκαν στο παιχνίδι νέοι καλλιεργητές, που έσωσαν στην κυριολεξία την παρτίδα την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα από 6,7 τόνους που υπολογίζονταν αρχικά οι απώλειες σε σχέση με την περυσινή παραγωγή (155 τόνοι), να περιοριστούν τελικά σε μόνο 2 τόνους.


Στα 15,3 εκατ. ο τζίρος

Ήδη, τη διανομή της κάψουλας για το φαρμακείο έχει αναλάβει η «Ίασις», ωστόσο, μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο, θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα για τη χοληστερίνη και τον διαβήτη, με στόχο να γίνει ολοκληρωμένος φάκελος για τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με τζίρο κοντά στα 15,3 εκατομμύρια ευρώ και μικρό τραπεζικό δανεισμό, η ΕΑΣ Χίου οριοθετεί τα επόμενα βήματά της και ήδη έχει συγκροτηθεί φάκελος προς την Περιφέρεια Αιγαίου, για χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ.


Συζητήσεις υπάρχουν με φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να υλοποιηθεί το Κέντρο Έρευνας στην Καλλιμασιά και προς το παρόν είναι σε εξέλιξη προσπάθεια για φυτώριο με ταυτοποιημένο υλικό, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε οι παραγωγοί να μη χάνουν χρόνο και παραγωγή. Κι αυτό διότι, αν δεν υπάρχει πιστοποιημένο υλικό από το φυτώριο, υπάρχει ο κίνδυνος για μεγάλη απώλεια της παραγωγής, έως και 70%, για έναν νέο παραγωγό, που θέλει να ξεκινήσει. Πολύ περισσότερο που ένα μαστιχόδενδρο κάνει 7 έως 10 χρόνια για να δώσει καλή παραγωγή, η οποία κυμαίνεται από 125 έως 250 γραμμάρια, ανάλογα με το έδαφος κι εφόσον ευνοήσουν οι κλιματολογικές συνθήκες.


Πηγή: www.ypaithros.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών