Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ένας ψηφιακός ρευματολόγος απαντάει live στις ερωτήσεις του κοινού

11/10/2018 12:10:53 μμ
Στο Golden Hall από τις 11-13 Οκτωβρίου 2018
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Αισθάνεστε πόνο στις αρθρώσεις;», «Πονάει η μέση ή η πλάτη σας;», «Δυσκολεύεστε να κινηθείτε το πρωί;».

Αυτά και ότι άλλο θελήσετε να ρωτήσετε, ο ψηφιακός ιατρός της Πανελλήνιας Ενημερωτικής Εκστρατείας Ρευματικών Παθήσεων θα σας περιμένει στο Golden Hall (Λεωφ. Κηφισίας 37A, Μαρούσι).


Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου), από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου μέχρι και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, μία ψηφιακή φιγούρα ειδικού ιατρού-ρευματολόγου, θα περιμένει όλους τους ενδιαφερόμενους για να δώσει απευθείας απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.


Με κεντρικό σύνθημα «το σώμα σου μιλάει, άκουσέ το», η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ – ΕΠΕΡΕ) από το 2014, και κάθε χρόνο, διοργανώνουν εκστρατείες ενημέρωσης για τις ρευματοπάθειες. «Είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση του κόσμου και ακόμα περισσότερο των νέων για τις ρευματικές παθήσεις», τονίζει η Ευαγγελία Καταξάκη, Γενική Γραμματέας της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, και συμπληρώνει: «Γι' αυτό, ακολουθώντας τις εξελίξεις, φροντίζουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους προσέγγισης και ενημέρωσης, του νεανικού κοινού. Τα ρευματικά νοσήματα δεν αφορούν μόνο τις μεγάλες ηλικίες αλλά είναι νοσήματα που ξεκινούν από την παιδική ή την πρώιμη ενήλικη ζωή».


Βασικό μέσο της προσπάθειας της Ε.Ρ.Ε.- ΕΠ.Ε.Ρ.Ε. για την ενημέρωση των ασθενών, των φροντιστών τους αλλά και του κοινού, είναι η ενημερωτική ιστοσελίδα της εκστρατείας www.tosomasoumilaei.gr. Εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να βρει αναλυτικές πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για τις ρευματικές παθήσεις και τις θεραπείες τους, συλλόγους ρευματοπαθών ασθενών ανά την Ελλάδα, αλλά και να αναζητήσει ρευματολόγο στην περιοχή του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους