Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

ΕΜΑ: Νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για τις φαρμακοβιομηχανίες

9/10/2020 3:50:47 μμ
Παρέχει καθοδήγηση σε κάθε στάδιο ανάπτυξης των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν ανθρώπινα ή κτηνιατρικά φάρμακα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων «IRIS Regulatory & Scientific Information Management Platform», όταν αναζητούν επιστημονική πληροφόρηση και καθοδήγηση για τα προϊόντα που αναπτύσσουν.

Ειδικότερα, η νέα πλατφόρμα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες μεθόδους και το σχεδιασμό εργαστηριακών και κλινικών μελετών, ώστε οι εταιρείες να παρέχουν ισχυρά δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των φαρμακευτικών τους προϊόντων, σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξης ενός φαρμάκου βρίσκονται.

Επιπλέον η πλατφόρμα IRIS διαθέτει ένα ειδικό πεδίο για ανταλλαγή πληροφοριών, κατάθεση αιτημάτων και υποβολή εγγράφων για κάθε διαδικασία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η χρήση της πλατφόρμας απαιτεί εγγραφή και την ύπαρξη λογαριασμού στον ΕΜΑ, ενώ θα τεθεί σε ισχύ από τις 19 Οκτωβρίου.

Πριν από την ημερομηνία αυτή, ο ΕΜΑ θα προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα για τη χρήση της πλατφόρμας (στις 13 Οκτωβρίου για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης και στις 14 Οκτωβρίου για τα κτηνιατρικά φάρμακα – δείτε εδώ και εδώ), ενώ θα δημοσιεύσει και ανανεωμένες οδηγίες χρήσης σχετικά με την αναζήτηση πληροφοριών στην IRIS.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα IRIS έχει δημιουργηθεί το 2018 και αφορούσε αποκλειστικά τις διαδικασίες έγκρισης ορφανών φαρμάκων. Ο ΕΜΑ όμως πλέον σχεδιάζει την κάλυψη και άλλων ρυθμιστικών και επιστημονικών διαδικασιών από το IRIS, καθώς αυτή συμβάλλει στη μείωση του χρόνου για την κατάθεση αιτημάτων στον Οργανισμό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η ανακάλυψη νέων φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις
Αλλάζοντας τους κανόνες του B2B στη φαρμακευτική αγορά






Σχετικά άρθρα

K. Patel (Roche Hellas): Η Ελλάδα σημείο αναφοράς για επενδύσεις στις βιοεπιστήμες
Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επενδύσει 246 εκατ. ευρώ σε Ε&Α κ.ά.
Τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Γαλανόπουλο
Από τον Όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Kenvue: Δημοσιεύει τη δεύτερη ετήσια έκθεση «Healthy Lives Mission»
Αναδεικνύει τη μείωση των εκπομπών και την ανάπτυξη πιο βιώσιμων καινοτομιών στα προϊόντα της
Για 10η χρονιά πραγματοποιούνται τα Healthcare Business Awards
Με θέμα: «Recognizing Excellence in Innovation, Digital Health & Investment»