Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

ΕΜΑ: Νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για τις φαρμακοβιομηχανίες

9/10/2020 3:50:47 μμ
Παρέχει καθοδήγηση σε κάθε στάδιο ανάπτυξης των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν ανθρώπινα ή κτηνιατρικά φάρμακα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων «IRIS Regulatory & Scientific Information Management Platform», όταν αναζητούν επιστημονική πληροφόρηση και καθοδήγηση για τα προϊόντα που αναπτύσσουν.

Ειδικότερα, η νέα πλατφόρμα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες μεθόδους και το σχεδιασμό εργαστηριακών και κλινικών μελετών, ώστε οι εταιρείες να παρέχουν ισχυρά δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των φαρμακευτικών τους προϊόντων, σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξης ενός φαρμάκου βρίσκονται.

Επιπλέον η πλατφόρμα IRIS διαθέτει ένα ειδικό πεδίο για ανταλλαγή πληροφοριών, κατάθεση αιτημάτων και υποβολή εγγράφων για κάθε διαδικασία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η χρήση της πλατφόρμας απαιτεί εγγραφή και την ύπαρξη λογαριασμού στον ΕΜΑ, ενώ θα τεθεί σε ισχύ από τις 19 Οκτωβρίου.

Πριν από την ημερομηνία αυτή, ο ΕΜΑ θα προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα για τη χρήση της πλατφόρμας (στις 13 Οκτωβρίου για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης και στις 14 Οκτωβρίου για τα κτηνιατρικά φάρμακα – δείτε εδώ και εδώ), ενώ θα δημοσιεύσει και ανανεωμένες οδηγίες χρήσης σχετικά με την αναζήτηση πληροφοριών στην IRIS.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα IRIS έχει δημιουργηθεί το 2018 και αφορούσε αποκλειστικά τις διαδικασίες έγκρισης ορφανών φαρμάκων. Ο ΕΜΑ όμως πλέον σχεδιάζει την κάλυψη και άλλων ρυθμιστικών και επιστημονικών διαδικασιών από το IRIS, καθώς αυτή συμβάλλει στη μείωση του χρόνου για την κατάθεση αιτημάτων στον Οργανισμό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θεοδώρου Ευάγγελος, MSc, Επιμελητής Ρευματολογικης Κλινικής 251 Γενικό Νοσοκομειο Αεροπορίας
Το 89% των φαρμάκων τους έλαβαν άδεια κυκλοφορίας το 2020


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της
Novartis: Πρωτοποριακή συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο με το NHS
Για τη μείωση των κινδύνων της χοληστερόλης