Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών

2/6/2014 11:10:05 πμ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Μαθαίνω και Διεκδικώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


"ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ": Μαθαίνω και Διεκδικώ



  • Όλα τα δικαιώματα των ογκολογικών ασθενών στο www.dikaiomamou.anticancerath.gr
  • Νέες σημαντικές πρωτοβουλίες το 2014

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανανέωσης του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου www.dikaiomamou.anticancerath.gr και πλέον όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς και φροντιστές μπορούν να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν αναπηρία/ΚΕΠΑ, Ε.Ο.Π.Υ.Υ., φάρμακα και εξετάσεις, επιδόματα, ανασφάλιστους κλπ.

Ο επανασχεδιασμός του ιστότοπου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δικαίωμα μου» που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών. Μέγας χορηγός είναι η εταιρεία Novartis Oncology και υποστηρικτές της εκστρατείας οι εταιρείες Bristol Mayer Squibb, Roche, Leo Pharma, Pfizer και Teva Pharmaceuticals.


Σκοπός της εκστρατείας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» είναι η καταγραφή και κωδικοποίηση όλων των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών, όπως αυτά απορρέουν από νόμους, εγκυκλίους και ρυθμιστικές διατάξεις, έτσι ώστε κάθε καρκινοπαθής, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται, να έχει στη διάθεσή του μια αξιόπιστη πηγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης, η οποία μπορεί να τον καθοδηγήσει στη σωστή και αποτελεσματική διεκδίκησή τους. Εκτός από την ηλεκτρονική πληροφόρηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Συλλόγου καθημερινά, από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 10π.μ. ώρα μέχρι τις 8μ.μ. και την Παρασκευή από τις 10π.μ. μέχρι τις 4μ.μ., ενώ παράλληλα, ομάδες εθελοντών θα προσεγγίσουν το κοινό στους χώρους των νοσοκομείων.


Στις δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσει η εκστρατεία για το 2014 περιλαμβάνεται και η υλοποίηση μεγάλης έρευνας που στόχο έχει την αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης και πρόσβασης των ασθενών με καρκίνο στις υπηρεσίες υγείας, στην Ελλάδα της κρίσης. Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με την ομάδα του καθ. Κ. Σουλιώτη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποταθούν στη γραμματεία του Συλλόγου ΚΕΦΙ Αθηνών για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο: 210-6468222.

 


Η εκστρατεία «Δικαίωμά μου!» ξεκίνησε το 2012, με εξαιρετικά αποτελέσματα έως σήμερα, όσον αφορά στην ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα οι επισκέψεις στο διαδικτυακό τόπο έχουν ξεπεράσει τις 60.000.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Στόχος είναι η στροφή μέρους της παραγωγής της Septona σε πράσινες μορφές ενέργειας






Σχετικά άρθρα

«Γίνε φίλος με τον Λύκο»
Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου
Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση