Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Εφτά διαδραστικά παιχνίδια για την αξία του εμβολιασμού

16/11/2018 2:23:41 μμ
Δράση από την 1η ΤΟΜΥ της Νέας Ιωνίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα σύνολο διαδραστικών παιχνιδιών με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού και τον αντίκτυπο στη Δημόσια Υγεία διοργανώνει η 1η ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο συμμετοχής της στις ημέρες Υγείας που διοργανώνει ο Δήμος και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.


Η «Εμβολιάδα» αποτελείται από 7 παιχνίδια και αποβλέπει στην εξοικείωση των παιδιών με τον εμβολιασμό και στην ενθάρρυνσή τους να εμβολιάζονται. Μάλιστα, θα ζητηθεί από τα παιδιά να ζωγραφίσουν ή να γράψουν πώς νιώθουν για τα εμβόλια πριν και μετά από την επίσκεψη στην «Εμβολιάδα», 

Τα 7 παιχνίδια της «Εμβολιάδας»

Αντιστοίχιση

Αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, θα πάρουν στα χέρια τους μια καρτέλα, η οποία θα αναφέρει ποια εμβόλια πρέπει να γίνουν ή να έχουν γίνει στην ηλικία τους.

Στο δεύτερο μέρος θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα θα κάνει ερωτήσεις και η άλλη ομάδα καλείται να αντιστοιχίσει την ερώτηση στη σωστή απάντηση που θα είναι αναρτημένη στο κολλάζ των απαντήσεων (κάθε ερώτηση αντιστοιχεί σε μία απάντηση).

Μέσα από τις ερωτήσεις θα μάθουν τι είναι τα εμβόλια, οι ιοί, το ανοσοποιητικό σύστημα, ποια εμβόλια πρέπει να κάνουμε, σε ποιες ηλικίες, τι χρειάζεται για να εξαλειφθεί μια μολυσματική ασθένεια, ποιος ανακάλυψε τα εμβόλια, πώς λειτουργούν, γιατί εμβολιαζόμαστε κ.ά.

Καλαθοσφαίριση – Τοξοβολία – Ποδόσφαιρο – Χειροσφαίριση

Τα παιδιά θα κληθούν να παίξουν τα δημοφιλή αθλήματα με την μπάλα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χαντμπολ), αλλά κάθε μπάλα αντιστοιχεί σε ένα εμβόλιο. Τα παιδιά καλούνται να βάλουν καλάθι ή γκολ «νικώντας τα μικρόβια-ιούς». Τα μικρόβια-ιοί θα δυσκολεύουν τη νίκη των παιδιών, καθώς θα τα εμποδίζουν.

Στην τοξοβολία, αντίστοιχα,κάθε παιδί διαλέγει να παίξει με ένα συγκεκριμένο εμβόλιο και στόχος του παιχνιδιού είναι να στοχεύσουν και να πετύχουν τους στόχους, τα μικρόβια - ιούς.

Στίβος αλλά και άρση βαρών

Στο στίβο με εμπόδια, τα παιδιά, έχοντας στα χέρια τους μια σκυτάλη εμβολίων, καλούνται να περάσουν τα εμπόδια των μικροβίων-ιών.

Στην άρση βαρών τα παιδιά, αφού έμαθαν και νίκησαν τα μικρόβια μέσα από τα προηγούμενα παιχνίδια, με ευκολία θα σηκώσουν τα βάρη την μικροβίων-ιών!


Τα παιδιά ηλικίας από 4-6 ετών και από 11-12 ετών καλούνται να παίξουν με συγκεκριμένα εμβόλια, τα οποία έμαθαν σε προηγούμενο παιχνίδι. Οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες θα παίξουν με τα εμβόλια που είναι σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.


Για τον ενήλικο πληθυσμό θα υπάρχει αναρτημένο ενημερωτικό υλικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους