Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

DEMO ABEE: Πρωτοπορεί στον τομέα της νεφρολογίας
Από το 1996 ξεκίνησε να παράγει τα πρώτα προϊόντα αιμοκάθαρσης
Cambridge: Νέο εργαλείο ανίχνευσης καρδιαγγειακού κινδύνου
Θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην Ευρώπη
ΠΦΣ: Οι θεσμικοί φορείς κρίνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ
Απάντηση στην ανακοίνωση του ΦΣΑ και από τον Κ. Βαρδιάμπαση

Β. Κικίλιας: Θα υπογράψουμε Μνημόνιο Συνεργασίας για 3 χρόνια με τις φαρμακευτικές εταιρείες

30/1/2020 3:46:42 μμ
«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, θεσμικών φορέων και υψηλόβαθμων στελεχών της Αντιπολίτευσης και του κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο υπ. Υγείας, Β. Κικίλιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το 2020 θα είναι μια καλή χρονιά για το φάρμακο ως απόρροια συλλογικής προσπάθειας και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες, για αυτούς που δεν μπορούν και δεν έχουν, καθώς μειώσαμε τις τιμές των φαρμάκων, μειώνοντας και τη συμμετοχή των ασθενών στο κόστος τους. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν εφάρμοσε κανένα διαρθρωτικό μέτρο, απόδειξη ότι για 1,5 χρόνο δεν είχαμε δελτίο τιμολόγησης φαρμάκων. Εκδώσαμε Δελτίο Τιμών με 0% αυξήσεις και έως 7% μειώσεις για τα φάρμακα». 

Αναφορικά στις εταιρείες σημείωσε: «Θα προχωρήσουμε σε Μνημόνιο Συνεργασίας, για τρία χρόνια, που θα εμπεριέχει σαφείς στόχους, υποχρεώσεις, διαρθρωτικά μέτρα, στη βάση μιας αμοιβαίας επωφελούς σχέσης ανάμεσα σε εμάς που είμαστε θεματοφύλακες της Δημόσιας Υγείας για να υπηρετούμε τον ασθενή και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε εσάς. Μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο, με μηχανισμούς ισορροπίας και πρόβλεψης που ήδη δημιουργούμε». 

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως «το 2020 είναι η χρονιά που θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για ένα πλαίσιο σταθερότητας και προβλεψιμότητας στο φαρμακευτικό κλάδο. Κινήσεις που αφενός θα επιτρέψουν τον εξορθολογισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, αφετέρου θα επισπεύσουν ουσιαστικά διαρθρωτικά μέτρα που θα ελέγξουν τη ζήτηση. Και μάλιστα ο πιο πρακτικός τρόπος για να συμβούν αυτά είναι να εισαχθεί η έννοια της συνυπευθυνότητας στην υπέρβαση της δαπάνης. Έτσι θα πάψει να διαφαίνεται προβληματική η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακά τους, και πολύ περισσότερο στα μελλοντικά φάρμακα, ενώ οι εταιρείες μας θα εξέλθουν από την τροχιά αποεπένδυσης στην οποία βρίσκονται. Όμως το μεγαλύτερο θέμα για το υπουργείο Υγείας είναι η εξασφάλιση πρόσβασης στα νέα φάρμακα για τους Έλληνες ασθενείς. Θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες επιτροπές ΗΤΑ και Διαπραγμάτευσης, ώστε να διαλυθεί ο απίστευτος συνωστισμός νέων φαρμάκων στο διάδρομο προς την αποζημίωση».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω τις ψηφιακές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες
Τα φαρμακευτικά σφάλματα αποτελούν την αιτία χιλιάδων θανάτων


Σχετικά άρθρα

Interpol: Λουκέτο σε χιλιάδες ηλεκτρονικά φαρμακεία
Η απάτη εν μέσω Covid-19 έγινε επάγγελμα για κάποιους
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ναι, στην προσωρινή άρση της πατέντας των εμβολίων COVID-19
Αντίθετη παραμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
E.E.: Προσωρινή άρση των πατεντών των εμβολίων COVID-19
«Δεν είναι αρκετή για να φτάσουν τα εμβόλια στις αναπτυσσόμενες χώρες», υποστηρίζει η γεν. διευθύντρια του ΠOE
Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Με μεταβολές στην ταξινόμηση και νέες απαιτήσεις από τους κατασκευαστές