Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
ΕΜΑ: εγκρίνει το Kaftrio σε συνδυασμό με το Ivacaftor
Για τη θεραπεία παιδιών με κυστική ίνωση ηλικίας 6 έως 11 ετών
ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες

'Aτομα με ψυχικά προβλήματα ανακαλύπτουν τον "κρυμμένο" καλλιτέχνη!

15/2/2017 1:00:59 μμ
Ομαδική έκθεση ζωγραφικής: "Η απεικόνιση του προσώπου σε διάφορους πολιτισμούς"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον καλλιτέχνη που κρύβουν μέσα τους, αλλά και να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην κοινωνικοποίησή τους, έδωσε σε άτομα με ψυχικά προβλήματα το πρόγραμμα A.R.T.S (Alternative Routes to Success), που υλοποιεί η ΜΚΟ "ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία".

Καρπός του προγράμματος αυτού είναι η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα "Η απεικόνιση του προσώπου σε διάφορους πολιτισμούς", που εγκαινιάζεται στις 16 Φεβρουαρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ). Στην έκθεση παρουσιάζονται 30 έργα μελών της πρωτοβουλίας ΧΡΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ, η οποία υποστηρίζει εικαστικούς καλλιτέχνες με ψυχικά προβλήματα.


Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άτομα αλλά και οργανώσεις/φορείς που ενδιαφέρονται να ανατρέψουν την επικρατούσα αντίληψη για την εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία ιδίως τα άτομα με αναπηρία θεωρούνται περισσότερο αποδέκτες παρά παραγωγοί της γνώσης.


Όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια με το διετές πρόγραμμα "Artability". To έργο αυτό αφορούσε την ανταλλαγή καλών πρακτικών, που στόχο είχαν να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους με αναπηρίες να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία της δια βίου μάθησης, μέσα από τη συμμετοχή τους σε εργαστήρια εικαστικών τεχνών, καθώς και στην οργάνωση καλλιτεχνικών εκθέσεων.
"Από το πρόγραμμα Artability προέκυψε η πρωτοβουλία ΧΡΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κοινωνικοποίηση των ατόμων με δράσεις συναναστροφής και προβολής, κυρίως μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας διεξάγονται δημιουργικές δραστηριότητες σχετικές με εικαστικές τέχνες, τις οποίες αποφασίζουν και προγραμματίζουν συλλογικά όλα τα μέλη της" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του προγράμματος A.R.T.S, Ανδρομάχη Μπεσίρη.

"Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Αrtability, η προσπάθεια συνεχίζεται με το πρόγραμμα A.R.T.S, ένα συνεργατικό έργο για την εφευρετικότητα και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Το έργο αυτό, το οποίο ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου του 2018, απευθύνεται σε άτομα με ψυχικά προβλήματα ή αναπηρίες, οι οποίοι, μέσα από μια σειρά δημιουργικών καλλιτεχνικών εργαστηρίων και δραστηριοτήτων, οδηγούνται στην πρακτική εμπειρία και γνώση, με την ανακάλυψη των διαφορών και των εμπειριών τους. Στόχος είναι να ανακαλύψουν πώς οι τέχνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, παρέχοντας προσβάσιμα μονοπάτια μάθησης και συνεργασίας, με βάση την ισότητα" συμπλήρωσε ο σύμβουλος του προγράμματος A.R.T.S, ψυχίατρος Βύρων Λαζαρίδης.

info

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στις 18.00 και θα φιλοξενηθεί στο χώρο του ΜΜΣΤ (βρίσκεται εντός του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στα όρια του εμπορικού κέντρου της πόλης) στις 16-19 και 23-26 Φεβρουαρίου 2017.


Μέρες και ώρες λειτουργίας:

  • Πέμπτη 10:00-22:00
  • Παρασκευή 10:00-19:00
  • Σάββατο 10:00-18:00
  • Κυριακή 11:00-15:00.

Πηγή: www.praktoreio-ygeias.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αποσυσκευασίες, φύλλα οδηγιών και διαδικασία καταχώρισης δυσκολεύουν τους φαρμακοποιούς
Νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)


Σχετικά άρθρα

Στη Μόσχα ανοίγει και πάλι το εστιατόριο «Pharmacy»
Για τα εκλεκτά μέλη του social club Prada Mode
«Ιστορικός περίπατος» για τα φαρμακεία του παρελθόντος
Στο Ρέθυμνο στις 8 Δεκεμβρίου 2021