Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κονταροχτυπήματα φαρμακοποιών με φόντο τη νέα πύλη ΚΜΕΣ

7/5/2026 4:04:09 μμ
Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που απαιτούν διορθώσεις και χειρισμό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ελλιπή ενημέρωση, οργανωτικές αστοχίες και άλλες δυσλειτουργίες ήρθαν αντιμέτωποι οι φαρμακοποιοί που προσπάθησαν να εγγραφούν στη νέα πύλη ΚΜΕΣ και δεν τα κατάφεραν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Λάρισας, Θ. Κουτσούκη, ο οποίος διευκρινίζει ότι όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία δεν ήταν αδιάφοροι, όπως υπονοήθηκε από εκπροσώπους του κλάδου. 


Σε χθεσινή του ανάρτηση κάλεσε συνδικαλιστές του χώρου να μην απαξιώνουν όσους δεν συνδέθηκαν, αλλά να στέκονται συλλογικά δίπλα σε κάθε φαρμακείο, να υπερασπίζονται τους φαρμακοποιούς, να απαιτούν λύσεις και να διεκδικούν παρατάσεις και ουσιαστική υποστήριξη. Καταλήγει δε ότι ο Φ.Σ. Λάρισας απαιτεί «να μη χάσει κανένα φαρμακείο πληρωμή εξαιτίας τεχνικών ή οργανωτικών αποτυχιών τρίτων».

Θ. Κατσαράκης: Η ψηφιακή υγεία δεν προχωρά με μαγικά ραβδάκια

Ο πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων και γ.γ. του ΠΦΣ Θ. Κατσαράκης τοποθετείται διαφορετικά στο ίδιο θέμα, επισημαίνοντας ότι κάθε μετάβαση σε νέο ψηφιακό περιβάλλον απαιτεί προσαρμογή και εκπαίδευση, διορθωτικές παρεμβάσεις και συνεχή θεσμική παρακολούθηση, όπως έγινε και με τον τακτικό έλεγχο συνταγών φαρμάκων, την πλατφόρμα edapy, τα δεδομένα στο myData, την τιμολόγηση B2G κλπ. 


«Είναι εύκολο να ανεβαίνει κανείς στο λαϊκό πάλκο, να καταγγέλλει τους πάντες, να υπόσχεται τα πάντα και να εμφανίζεται ως ο μόνος ικανός υπερασπιστής των συναδέλφων. Είναι όμως πολύ πιο δύσκολο να συμμετέχει συστηματικά στις επιτροπές, να παρακολουθεί τις τεχνικές λεπτομέρειες, να πιέζει εγκαίρως για διορθώσεις, να οργανώνει λύσεις και να αναλαμβάνει την ευθύνη της έγκυρης ενημέρωσης και της ομαλής μετάβασης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Παραδεχόμενος ότι υπήρξαν τεχνικά προβλήματα τονίζει ότι οι διορθώσεις «θα επιτευχθούν με δουλειά, συνεργασία, πίεση και θεσμική παρέμβαση όχι με κραυγές και ανέξοδες κορώνες».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Ενόψει των αρχαιρεσιών του ΠΦΣ στις 28/06






Σχετικά άρθρα

Απειλές για μηνύσεις «στέλνει» ο ΠΦΣ στη Merck
Λόγω του τρόπου διάθεσης του φαρμάκου με γοναδοτροπίνη αλφα
Φ.Σ. Ηρακλείου & Ρεθύμνου: Σχεδιάζουν κοινές δράσεις με συλλόγους ασθενών
Θα ξεκινήσουν με την ορθή διαχείριση των οικιακών φαρμάκων
Ντροπή για τη χώρα οι ελλείψεις φαρμάκων στις τουριστικές περιοχές
Ειδική διαχείριση ζητά ο Κ. Βαρδιάμπασης
Δωρεάν εφαρμογή για τα εφημερεύοντα φαρμακεία
Δημιουργήθηκε από τον Δήμο Πεντέλης