Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αποκαθίσταται το πρόβλημα με το φάρμακο etoposide

19/6/2018 11:23:19 πμ
Οι απαιτούμενες δόσεις θα εισαχθούν από τον ΙΦΕΤ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) ενημερώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας με το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την εισαγωγή της αναγκαίας ποσότητας του φαρμάκου etoposide που βρισκόταν σε έλλειψη.


Υπενθυμίζεται ότι οι ελλείψεις εμφανίστηκαν περί τα μέσα Μαΐου (δείτε εδώ σχετικά) και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην πραγματοποίηση πολλών χημειοθεραπειών, καθώς το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιείται για πολλές μορφές καρκίνου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ποσότητα που θα εισαχθεί, θα καλύψει τη μηνιαία ζήτηση (μέχρι 6.500 δόσεις), ώστε να εξασφαλισθεί από την εβδομάδα αυτή η κανονική εκτέλεση προγραμματισμένων θεραπειών.


Η ΕΛΛΟΚ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει για κάθε σχετική εξέλιξη, αλλά παράλληλα καλεί όλους όσοι αντιληφθούν οποιαδήποτε έλλειψη στην προμήθεια του συγκεκριμένου ή άλλου φαρμάκου να γνωστοποιήσουν άμεσα το πρόβλημα στην Ομοσπονδία.


Η ετοποζίδη είναι κυτταροστατικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στη χημειοθεραπεία και είναι επίσης γνωστό με το εμπορικό σήμα Eposin, Etopophos ή Vepesid.

Περιλαμβάνεται στον κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στα οποία περιλαμβάνονται τα φάρμακα τα οποία «ικανοποιούν κατά προτεραιότητα τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης του πληθυσμού». Πρόκειται για φάρμακα τα οποία πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμα σε ικανοποιητικές ποσότητες και σε τιμές, στις οποίες μπορούν να τα προμηθευτούν οι ασθενείς. 


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φαρμακοποιών
Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό