Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε έλλειψη ένα βασικό αντινεοπλασματικό φάρμακο

25/5/2018 2:40:20 μμ
Αφορά το etoposide για το οποίο απαιτούνται 5 χιλιάδες δόσεις μηνιαίως
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την έλλειψη ενός βασικού αντινεοπλασματικού φαρμάκου, το οποίο χρησιμοποιείται στη χημειοθεραπεία για πολλές μορφές καρκίνου, επισημαίνουν τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. Πρόκειται για το etoposide το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα Βασικών Φαρμάκων για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (http://www.who.int/bulletin/volumes/94/10/BLT-15-163998-table-T1.html).


Το ανωτέρω φάρμακο αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ ότι βρίσκεται σε έλλειψη από 15.4.2018 έως 20.8.2018.


Συμφώνα με προφορική ενημέρωση από τον ΕΟΦ, άδεια εισαγωγής του εν λόγω φαρμάκου από την Ισπανία έχει μόνον μια εταιρεία στη χώρα μας, και η εν λόγω Ισπανική εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος προβλήματα παραγωγής.


Βάσει της εκτίμησης της ζήτησης για το εν λόγω φάρμακο, που εκτιμάται σε 5.000 δόσεις μηνιαίως, ο ΙΦΕΤ προχώρησε στην εισαγωγή περίπου 1.000-1.500 δόσεων ανά εβδομάδα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly