Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΑΠΘ: Ανησυχία και προβληματισμός για την υπερ-μετάδοση της νόσου COVID-19

26/2/2021 4:19:56 μμ
Οι επιστήμονες προτείνουν την αποφυγή της υφασμάτινης μάσκας και των περιττών μετακινήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στην ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, η ταχύτητα της μετάδοσης των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

«Οι μηχανισμοί μετάδοσης που οφείλονται στις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊου είναι εξαιρετικά γρήγοροι, όπως δείχνει η υπερ-μετάδοση και η εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων που προήλθαν από αυτές μέσα σε ελάχιστες μέρες τόσο στα αστικά κέντρα όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα όσο και πανελλαδικά, και προβλέπεται να αυξηθούν ταχύτατα τις επόμενες ημέρες. Οι λοιμώξεις και τα κρούσματα από αυτές τις μεταλλάξεις είναι μια νέα διακριτή κατηγορία υπερ-μετάδοσης και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Τα κρούσματα αυτά μπορούν να περιορισθούν μόνο με ολικό lockdown ή με πολύ καλή ατομική προστασία και με πιο "έξυπνα" και αυστηρότερα μέτρα ελέγχου της πολιτείας. Μέχρι να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να "χτιστεί" μια ουσιαστική ανοσία του πληθυσμού, κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από το καλοκαίρι, θα πρέπει να φοράμε παντού και σωστά όσο το δυνατόν καλύτερες μάσκες προστασίας, όπως χειρουργικές μάσκες ή μάσκες υψηλότερης προστασίας και να αποφεύγονται οι μάσκες περιορισμένης προστασίας, όπως οι υφασμάτινες. Θα πρέπει τέλος να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις, η παραμονή σε κλειστούς χώρους ή σε χώρους που παρατηρείται ακόμη και μικρός συνωστισμός», εξηγεί ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναβαθμίζουν την αποτελεσματικότητα στην περιποίηση της επιδερμίδας και στην αντιγήρανση






Σχετικά άρθρα

Πεμπρολιζουμάμπη: Εγκρίθηκε η υποδόρια χορήγησή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αποτελεί τον μοναδικό υποδόριο ανοσοθεραπευτικό αναστολέα που μπορεί να χορηγηθεί από επαγγελματία υγείας σε μόλις 1 λεπτό
Laser Moses 2: Νέα εποχή στην αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη
Γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη και Λιθίασης, Νοσοκομείο MHTEPA-ΥΓΕΙΑ
Πενταετή δεδομένα για τη βαμορολόνη
Σε ασθενείς με Μυϊκή Δυστροφία Duchenne
BioNet: Νέο εμβόλιο στην Ευρώπη για τον κοκκύτη
Είναι το πρώτο αποκλειστικό εμβόλιο για τη νόσο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη