Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

31/7/2018 1:44:53 μμ
Χωρίς φάρμακα ορμονικής υποκατάστασης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εμμηνόπαυση, που σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ικανότητας της γυναίκας, είναι μια φυσιολογική μεν διαδικασία αλλά «ταλαιπωρεί» κάθε γυναίκα καθώς συνοδεύεται από μια ευρεία γκάμα σωματικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων, όπως εξηγεί ο Δρ. Χάρης Χ. Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και την Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Η εμμηνόπαυση έρχεται κατά μέσο όρο στα 50.8 έτη και αποτελεί μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης του γυναικείου οργανισμού. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η εμμηνόπαυση είναι συνέπεια χειρουργικών διαδικασιών, όπως η υστερεκτομή ή γενετικών ή ανοσολογικών διαταραχών ή απόρροια ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Ο «εφιάλτης» των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Όσο «εφιαλτικοί» κι αν φαντάζουν στο μυαλό των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας οι πόνοι που συνοδεύουν την εμμηνορρυσία κάθε μήνα, άλλα τόσο ενοχλητικά είναι τα συμπτώματα και της εμμηνόπαυσης. «Αν και η πλειοψηφία των γυναικών αναφέρει ως το πιο ενοχλητικό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης τις εξάψεις, οι οποίες προκαλούν ερυθρότητα και εφίδρωση, άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι η αϋπνία, η κόπωση, οι μεταβολές στη διάθεση, η ευερεθιστότητα, η κατάθλιψη, η μεταβολή στην κατανομή του βάρους, οι ταχυπαλμίες, η αύξηση του βάρους, ο πονοκέφαλος, οι πόνοι στις αρθρώσεις, η ξηρότητα στον κόλπο, η ξηρότητα στα μαλλιά, η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας και οι διαταραχές της ούρησης», εξηγεί ο ειδικός.


Η επιστήμη της Φαρμακολογίας προσφέρει στη σύγχρονη γυναίκα τη βοήθεια που χρειάζεται ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Καινοτόμοι συνδυασμοί συστατικών, όπως του υαλουρονικού οξέως με ισοφλαβόνες, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι είναι κατάλληλοι για όλες τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης προσφέροντας αποδεδειγμένα ανακούφιση από όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα που τη συνοδεύουν.

Γιατί ισοφλαβόνες και υαλουρονικό οξύ;

Κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι ο φαρμακευτικός συνδυασμός υαλουρονικού οξέος και ισοφλαβονών, σε μορφή δισκίου, όταν λαμβάνεται μια φορά την ημέρα παρέχει την ιδανική υποστήριξη στη γυναίκα και στα τρία στάδια της εμμηνόπαυσης.

Πολλαπλές κλινικές δοκιμές του συνδυασμού ισοφλαβονών και υαλουρονικού οξέως έδειξαν ότι, η λήψη ενός μόνο δισκίου την ημέρα για τρεις μήνες, συντελεί σε μείωση των εξάψεων κατά 73,5%, των νυχτερινών εφιδρώσεων κατά 72,3%, ενώ συμβάλλει σε μείωση κατά 78,3% του αισθήματος της κατάθλιψης και κατά 76% του άγχους.


Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), αφού έλαβε υπόψη της όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, απεφάνθη ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις του συνδυασμού υαλουρονικού οξέως και ισοφλαβονών σε ορμονοεξαρτώμενους ιστούς, όπως ο μαστός, η μήτρα ή ο θυρεοειδής αδένας. Δηλαδή, δεν υπάρχει κίνδυνος νεοπλασιών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους