Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

AbbVie: O FDA ενέκρινε το νέο της αντιβιοτικό φάρμακο

13/2/2025 4:52:32 μμ
Είναι ο συνδυασμός aztreonam-avibactam για ενδοκοιλιακές λοιμώξεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H AbbVie ανακοίνωσε την έγκριση από τον FDA του νέου της αντιβιοτικού φαρμάκου που συνδυάζει τις ουσίες aztreonam-avibactam και αναπτύχθηκε από κοινού με την Pfizer


Το φάρμακο προορίζεται για τη θεραπεία ενδοκοιλιακών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που οφείλονται σε gram αρνητικά βακτήρια, και σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί την πρώτη συνδυαστική θεραπεία με αναστολέα μονοβακτάμης και β-λακταμάσης που εγκρίνεται στις ΗΠΑ με τη συγκεκριμένη ένδειξη. Χορηγείται ενδοφλεβίως σε συνδυασμό με μετρονιδαζόλη για ασθενείς από 18 ετών και άνω που έχουν περιορισμένες ή μηδαμινές άλλες θεραπευτικές επιλογές.


Σημειώνεται ότι λόγω της μικροβιακής ανθεκτικότητας, τα gram αρνητικά βακτήρια είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταπολεμηθούν, ενώ συνδέονται με υψηλά ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας. Το ίδιο φάρμακο έχει εγκριθεί και στη Ευρώπη από τον Απρίλιο 2024.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γ. Πατούλης : «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας»
Σε ποιες περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η χορήγησή της






Σχετικά άρθρα

Τεράστια η υποδιάγνωση των χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων στην Ευρώπη
Τη στιγμή που κοστίζουν στα συστήματα υγείας 21 εκατ. δολάρια τον χρόνο
Κυστική Ίνωση: Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών από τη λήψη νέων τροποποιητών
Σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 48ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη νόσο
Kapa Research: 1 στους 4 προμηθεύεται αντιβιοτικά, χωρίς να επισκεφθεί πρώτα τον γιατρό
Γ. Πατούλης : «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας»