Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


6 αλήθειες για τη λιποαναρρόφηση που θα σας εκπλήξουν

26/3/2018 10:07:52 πμ
Τα λιποκύτταρα η δράση τους και οι άλλες τους χρήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η λιποαναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή του σώματος ή μεμονωμένα ή συνδυαστικά σε περισσότερα σημεία, αλλά σίγουρα από μόνη της δεν βοηθά νε χάσετε όλα τα περιττά σας κιλά.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, αποκαλύπτει έξι αλήθειες για τη μέθοδο, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Η λιποαναρρόφηση δεν είναι υποκατάστατο της θεραπείας παχυσαρκίας

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γαϊτάνης, η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία διαμόρφωσης σώματος, δεν είναι μια διαδικασία απώλειας βάρους. Ναι, θα δείτε διαφορά, αλλά αυτή η διαφορά θα είναι αισθητή περισσότερο στον καθρέφτη σας παρά στην ζυγαριά σας. «Είναι ιδανική επιλογή για ασθενείς που διατηρούν έναν σχετικά υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά έχουν συσσωρευμένο τοπικό λίπος που θα ήθελαν να αφαιρέσουν», επισημαίνει ο ειδικός.

Τα λιποκύτταρα φεύγουν για πάντα, όμως υπάρχει ένα «αλλά»

Γεννιόμαστε με σταθερό αριθμό λιποκυττάρων στο σώμα μας και αυτό δεν αλλάζει σε όλη μας τη ζωή. «Αυτά τα κύτταρα μεγαλώνουν ή μικραίνουν σε όγκο, καθώς κερδίζουμε ή χάνουμε βάρος. Η λιποαναρρόφηση απομακρύνει τα λιπώδη κύτταρα στις περιοχές θεραπείας που επιθυμούμε, μια για πάντα», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης. Αλλά τα λιποκύτταρα που παραμένουν, μπορεί να γίνουν μεγαλύτερα, εάν δεν διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί το τελικό καλό αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης.

Το αφαιρούμενο λίπος μπορεί να επανατοποθετηθεί σε άλλα μέρη του σώματος

Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αν ψάχνετε να ενισχύσετε άλλα σημεία του σώματός σας. Το αφαιρούμενο λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σχηματισμό και την αύξηση του στήθους, των γλουτών και σε άλλα σημεία του σώματος. Μπορεί, επίσης, να τονίσει και να αναζωογονήσει το πρόσωπο, το οποίο τείνει να χάνει την ελαστικότητα και τον όγκο του καθώς γερνάμε. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται λιπομεταφορά.

Δεν χρειάζεται να είστε υπέρβαροι για να επιλέξετε την λιποαναρρόφηση

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη, ο ιδανικός υποψήφιος είναι κάποιος που βρίσκεται κοντά στο ιδανικό βάρος του και προσπαθεί να εξαλείψει το επίμονο τοπικό λίπος, που δεν ανταποκρίνεται σε δίαιτα και σε γυμναστική.

Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τεχνολογίες

Η λιποαναρρόφηση συνήθως συνδυάζεται με τις ραδιοσυχνότητες, για να βοηθήσει στη διάλυση του λίπους και να σφίξει το δέρμα. «Ο συνδυασμός αυτός δίνει ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα», κατά τον ειδικό.

Έχει εφαρμογή ακόμα και στο πρόσωπο

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί για μεμονωμένες αποθέσεις λίπους κάτω από το πηγούνι, στο γνωστό «διπλοσάγονο».

«Με τη λιποαναρρόφηση δίνουμε ένα νέο σχήμα στο πρόσωπο. Στην ουσία τονίζουμε τη γωνία που σχηματίζεται ανάμεσα στον λαιμό και στο πρόσωπο», λέει ο πλαστικός χειρουργός. Σε νέους ασθενείς με καλή ελαστικότητα δέρματος, η λιποαναρρόφηση στην περιοχή θα δώσει λύση στο αντιαισθητικό προγούλι. Σε περιπτώσεις, όμως, που παρατηρείται υψηλού βαθμού χαλάρωση και μειωμένη ελαστικότητα δέρματος λόγω ηλικίας, η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με facelift για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
Ενημέρωση και δράσεις στους φοιτητές της περιοχής






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής