Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Έρχονται 1000 προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ



Δευσμεύσεις για προσλήψεις που θα στελεχώσουν το ΕΣΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Παρασκευή με το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ)

ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε πως "προχωρούν οι 700 προσλήψεις γιατρών, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί επί υπουργίας Αβραμόπουλου και είχαν μπλοκάρει για διάφορους λόγους. Θα πραγματοποιηθούν 300 προσλήψεις επικουρικών γιατρών ενώ εξετάζεται το θέμα της κάλυψης των 2.500 θέσεων γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ".

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το ποσοστό που θα έχει η Υγεία στις 15.000 προσλήψεις που εξήγγειλε ο κ. Κατρούγκαλος. Μετά τη συνάντηση με τους γιατρούς, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι πρώτο μέλημα είναι να ορθοποδήσει το σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η πρωτοβουλία σύστασης αρμόδιας Επιτροπής για τη θεσμική επαναθεμελίωση του Συστήματος Υγείας με προτεραιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Την ίδια ώρα, τα "ισοδύναμα" της κατάργησης του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ, και του ενός ευρώ ανά συνταγή, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ από αυτά τα μέτρα είναι 20 εκατ. ευρώ και 60 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

ΠροηγούμενοΕπόμενο