Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Αλλάζουν τα μνημονιακά δεδομένα στην υγεία



Αποφασισμένος να καταθέσει άμεσα υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάζουν τα έως τώρα μνημονιακά δεδομένα στην περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ανασφάλιστων ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Στόχος είναι να έχουν όλοι πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για υπηρεσίες υγείας και φάρμακο σε τρεις χρονικές φάσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, γρήγορα στην ακύρωση του ενός ευρώ ανά συνταγή και σταδιακά στη μείωση της συμμετοχής στο κόστος αγοράς φαρμάκων.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ξανθός είναι η κάλυψη των επειγουσών αναγκών των μονάδων υγείας με προσωπικό, η κατάργηση της νεοσύστατης Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε., η εξάλειψη της λίστας αναμονής για την εντατική (άνοιγμα των κλειστών κλινών ΜΕΘ και ανάπτυξη νέων κλινών), η υιοθέτηση διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, η αυστηροποίηση του πειθαρχικού συστήματος για όσους υπηρετούν στο σύστημα Υγείας και η αναβάθμιση των Γραφείων Εξυπηρέτησης του Πολίτη του υπουργείου και των νοσοκομείων ώστε αυτά να εξελιχθούν σε «ένα πραγματικό Συνήγορο του Ασθενούς».

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι «το ΕΣΥ σήμερα παρουσιάζει εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου», ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για «συνειδητή επιλογή συρρίκνωσης της δημόσιας περίθαλψης». Και δεσμεύθηκε ότι η νέα κυβέρνηση θα διασφαλίσει «με νύχια και με δόντια» την επιβίωση του ΕΣΥ και την αξιοπρέπεια των ασθενών, έχοντας ως εταίρους σε αυτήν τη προσπάθεια και τους εργαζομένους.


ΠροηγούμενοΕπόμενο