Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Υποψίες ότι τα τεστ COVID-19 δεν εντοπίζουν την Ο

9/12/2021 9:05:23 μμ
Ο FDA τα βάζει στο μικροσκόπιο και δίνει συστάσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ψευδώς αρνητικά ενδέχεται να είναι κάποια τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, όταν ο ιός μεταλλάσσεται στα σημεία εκείνα του γονιδιώματός του, στα οποία στοχεύουν τα τεστ. Αυτό αναφέρει ο FDA, εφιστώντας την προσοχή των επαγγελματιών υγείας ότι η παραλλαγή «Ο» μπορεί και να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα ορισμένων μοριακών τεστ. Το θετικό είναι ότι αυτά που εντοπίζουν πολλαπλά σημεία του γονιδιώματος διασφαλίζουν περισσότερο την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Όπως εξηγεί, οι αλλαγές στο ιικό γονιδίωμα μπορεί να οδηγήσουν και σε αλλαγές στις πρωτεΐνες του ιού και κατά συνέπεια να επηρεάσουν την ευαισθησία και των τεστ αντιγόνων.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους επαγγελματίες υγείας:
  • Να είστε ενημερωμένοι για τις γενετικές παραλλαγές του SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν, καθώς κάποιες από αυτές μπορεί να επηρεάζουν την απόδοση των τεστ.
  • Να γνωρίζετε ότι τα μοριακά τεστ που χρησιμοποιούν πολλαπλούς γενετικούς στόχους για τον προσδιορισμό ενός τελικού αποτελέσματος είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από τον αυξημένο επιπολασμό γενετικών παραλλαγών.
  • Ένα αρνητικό αποτέλεσμα πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση με την κλινική εικόνα, το ιστορικό του ασθενούς και τις επιδημιολογικές συνθήκες.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων ελέγχων με διαφορετικό μοριακό τεστ (που να έχει διαφορετικούς γενετικούς στόχους), εάν εξακολουθεί να υπάρχει υποψία για COVID-19 μετά τη λήψη αρνητικού αποτελέσματος.
Ο FDA μάλιστα αναφέρεται σε συγκεκριμένο τεστ που γίνεται στις ΗΠΑ και στα διαγνωστικά κέντρα που το χρησιμοποιούν, το οποίο ενδέχεται να μην εντοπίζει την παραλλαγή «Ο».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»