Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Υπό άκρα μυστικότητα πάνε οι Ελληνίδες στον πλαστικό χειρουργό

13/10/2017 11:03:04 πμ
Επτά στις δέκα γυναίκες το κρύβουν αν και είναι εμφανείς οι αλλαγές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επισκέπτονται τα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών κάτω από άκρα μυστικότητα, χωρίς να παραδέχονται ποτέ ότι έχουν «πειράξει» κάτι στο πρόσωπό τους ή στο σώμα τους - συχνά δεν το λένε ούτε στον σύντροφό τους. Και δεν μιλάμε μόνο για τις ηθοποιούς ή τις τραγουδίστριες, που δεν θέλουν να γίνουν βορά των παπαράτσι, αναβιώνοντας το «πριν» και το «μετά», αλλά και για τις γυναίκες «της διπλανής πόρτας». Στην αυγή του 2018 οι πλαστικές επεμβάσεις μάλλον παραμένουν ταμπού στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.

Πρόσφατα η Jane Fonda, από τις ελάχιστες stars του Χόλιγουντ, που έχει παραδεχτεί δημόσια ότι έχει κάνει επεμβάσεις και άλλες θεραπείες, φαίνεται περίπου είκοσι χρόνια νεότερη και την ώρα που η κατάχρηση του μπότοξ κάνει πολλούς καλλιτέχνες εντός και εκτός συνόρων να δείχνουν από ελαφρώς αγνώριστοι έως παραμορφωμένοι, εκείνη πόσταρε τα στοιχεία του πλαστικού της με άνεση.


«Όμως το 60-70% των γυναικών δεν δηλώνει για κανέναν λόγο ότι πέρασε από την πόρτα του πλαστικού χειρουργού. Το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται όσων αφορά στους άντρες σε 70-80%. Παρόμοια ποσοστά παρατηρούνται και για τις παρεμβάσεις στο υπόλοιπο σώμα», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.


Ο κ. Γαϊτάνης είναι σαφής: «Οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα ή ένας άντρας κάνουν πλαστική χειρουργική, διαφέρουν. 'Αλλοι κάνουν επειδή το επιβάλλει η δουλειά τους, επειδή έρχονται σε επαφή με κόσμο και αισθάνονται την πίεση από νεότερους συναδέλφους, που εποφθαλμιούν τη δική τους θέση. 'Αλλοι το κάνουν, γιατί θεωρούν ότι είναι «μόδα». Επιπλέον, οι γυναίκες κάνουν πλαστική για να ικανοποιήσουν και τη φιλαρέσκειά τους. Η μεγαλύτερη κατηγορία, όμως, είναι οι γυναίκες και οι άντρες εκείνοι, που η εικόνα που βλέπουν στον καθρέφτη δεν συμβαδίζει με το πόσο νέοι αισθάνονται. Κι αυτό θέλουν να το αλλάξουν. Και είναι απόλυτα σεβαστό». Οι μόνες περιπτώσεις που κάποιος παραδέχεται με ευκολία τι έχει κάνει, είναι όταν είναι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα και θέλει να διεκδικήσει αποζημίωση. Δεν είναι τυχαίο που ριάλιτι με ανάλογες ιστορίες κάνουν θραύση στο εξωτερικό.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»
Γράφει ο Δρ. Σταύρος Ε. Μπαριάμης, Φαρμακοποιός – Χημικός, MPharm, MSc, PhD






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής